Resum Mensual ‘Quo Vadis’ del Blog Juny/Juliol 2013

Cada principi de mes, toca examinar si les meves accions digitals han assolit els objectius marcats. Analitzar els resultats de la feina feta, és essencial per saber si el meu barquet digital es dirigeix contra les pedres de la costa o, en canvi, va amb vent a favor i a tota vela.

Aquest és el primer resum mensual que et presento. Segurament, amb el temps i la pràctica, aquest informe anirà canviant,  incorporant experiències i aprenentatges útils que tu també podràs aplicar a l’hora d’analitzar les estadístiques del teu projecte online.

Juliol i les seves calors ja són història. El primer mes del blog, ha estat una mica estressant, però he complert l’objectiu principal que era posar-ho tot en marxa i generar continguts.

Si parlo d’analitzar les estadístiques dels visitants del blog, estic parlant del farragós Google Analytics, la mare de tots els serveis d’analítica web gratuïts. Aquesta és l’eina que he fet servir per elaborar aquest informe i amb el que aprengui utilitzant-la (i equivocant-me) elaboraré sucosos articles que t’estalviaran molt de temps. Estigues atent al respecte.

1. Continguts del Blog: The Hall Of Fame

En aquest període inicial, he publicat 15 articles que he ordenat segons núm. de comentaris. En aquesta llista per la fama, destaquen els secrets de l’èxit i com instal·lar wordpress en local.

La veritat, no m’esperava un començament tan animat…En aquest punt, he d’agraïr-vos tots els vostres comentaris, especialment als ‘Friends’, a la ‘Family’ i als ‘Fools’ que han contribuït a la causa. Si encara no ho has fet, ara és una bona ocasió… 🙂 Comenta, si us plau.

[ordered_list style=”decimal”]

 1. Els Divendres són TED: Els 8 Secrets de l’Èxit d’en Richard St. John 8  5/7/13
 2. Com instal·lar WordPress en el Mac (MACOS X) – Guia per a Dummies 7 1/7/13
 3. Blogs Amb WordPress.org vs WordPres.com: Què és i Quin he d’utilitzar? 6 28/7/13
 4. Guia Posicionament SEO Per a Principants Amb un Blog (o una Web) 4 9/7/13
 5. 7 Plugins WordPress Imprescindibles per al Teu Blog 2 16/7/13
 6. Com Dissenyar el teu Blog WordPress pensant en el SE2 11/7/13
 7. Actuo, Per Tant Existeixo 1 20/7/13
 8. Què Has de Saber Per Escollir Una Plantilla WordPress 1 25/7/13
 9. Com Reconèixer Les Bones Idees 1 23/7/13
 10. Ja Saps Quin Nom li Posaràs…? 1 18/7/13
 11. Els Divendres Són TED: Joe Smith “Com utilitzar una tovallola de paper” 1 26/7/13
 12. 5 Factors Clau a l’hora d’Emprendre Online 0 4/7/13
 13. Els Divendres Són TED: Dan Pallota “La forma de veure la beneficència és totalment equivocada” 0 19/7/13
 14. Google Reader RIP: Com Fer El Traspàs de les Teves Subscripcions En 2 Minuts 26/7/13
 15. Els Divendres són TED: Angela Lee – La clau de l’èxit? La valentia 0 12/7/13

[/ordered_list]

2. Estadístiques de Visites i Altres Curiositats

Google Analytics permet obtenir un gràfic per veure l’evolució de les teves visites.

Atenció, cal saber escollir la vista que ens doni una informació, sobre cap on tendeixen les nostres dades. No és el mateix veure les dades de forma mensual, que veure-les de forma setmanal o diària. Aquí teniu l’exemple. En la vista mensual, tot va cap amunt.

Google Analytics vista mensual

En canvi, si mirem les mateixes dades de forma setmanal, veiem que les estadístiques no són tan bones com en la vista anterior.

Google Analytics vista setmanal

ui, ui, ui que caic! …l’efervescència de l’estrena va de baixada… per tant, és clau saber quina dada t’interessa representar correctament. Cal practicar, i molt, per UTILITZAR CORRECTAMENT Google Analytics.

Les dades genèriques del blog, les resumeixo a sota:

[unordered_list style=”tick”]

 • Visites Totals: 470. Nombre de visites totals que rep el lloc, segons el mètode de càlcul d’analytics.
 • Visitants Únics: 150. Nombre d’usuaris no duplicats en el temps de l’anàlisi.
 • Nombre de Pàgines Vistes: 1.421. Nombre total de pàgines vistes comptant visites duplicades.
 • Pàgines/Visita: 3,02. Mitjana de pàgines visitades en una visita al lloc. També es compten les visites duplicades.
 • Durada Mitjana de la Visita: 5 min 09 seg. Durada mitjana de la sessió.
 • Percentatge de Rebots: 45,32%. Aquest és un dels indicadors a tenir en compte. Mostra el percentatge de visites que entren i surten (reboten) sense dir ni bèstia ni bou…Es pot interpretar com un cert grau d’insatisfacció o bé, que l’usuari troba allò que li  interessa i marxa ràpidament. En general, es considera bona una taxa entre el 40 i el 45%. No està gens malalment per començar.
 • % de Visites noves: 31,06%. És el percentatge de visitants nous en el teu lloc web. Aquest valor m’indica que 1 de cada 3 visitants, és nou. Incrementar aquest valor és important per augmentar les visites.

[/unordered_list]

3. Posicionament SEO

Aquest punt, l’acabaré ràpid perquè no hi massa (o res) a explicar. És molt aviat per parlar encara del Page Rank de Google (n/a).

Així mateix, existeixen altres indicadors de referència, com ara el MozRank (mR)Domain Authority (DA) i Page Authority (PA), implementats pels gurús del SEO del lloc web moz.com, que permeten valorar si el conjunt del teu lloc web tindrà un bon posicionament en els cercadors (mR), (DA) i quines pàgines de forma individual destacaran dins d’ell (PA).

Aquests indicadors els pots saber, instal·lant l’eina gratuïta MozBar (sols Chrome o Mozilla) en el teu navegador. D’aquesta forma, amb un cop de click, tens els indicadors per fer un seguiment.

 MozBar

En el meu cas, tinc un PA=19 per la portada, mR=0,00 i DA=9. Són dades inicials i, per tant, caldrà veure com evolucionen, però per ara, no són cap preocupació.

4. Veïns Socials

En aquest apartat, destaco totes les interaccions que aconsegueixo mitjançant les xarxes socials o els comentaris directes al blog. Ja t’avanço que és el principal tema a millorar. Les xarxes socials són importants, però el meu principal focus de treball és el blog.

Primer cal centrar-se en allò que és teu i et representa. La difusió de la feina feta mitjançant les xarxes socials, és important però no prioritària en aquest moment. 

fanpage facebook practicantsapren

El resultats de les meves accions socials han deixat els següents indicadors:

[unordered_list style=”green-dot”]

 • Pàgina facebook: 38 fans [fblike url=”https://www.facebook.com/PracticantSapren” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial” locale=””]
 • Twitter: 19 followers, 53 following i 35 piulades. [twitter_follow username=”https://twitter.com/practicantsaprn” language=””]

[/unordered_list]

Com pots comprovar, són uns resultats més aviat discrets que necessiten millorar, però no a costa de reduir la meva activitat de creació de continguts.

5. Aprenentatges, Errades i Conclusions

En aquest mes, el que més he millorat és la meva forma de redactar.  Sóc conscient que encara faig massa faltes i de vegades, no m’acabo d’explicar bé, però a força de practicar, aconseguiré el nivell que vull.

Un altre dels guanys, ha estat la facilitat per trobar temes de què parlar. En altres experiències blogueres, la benzina ‘inspiradora’ es buidava ràpidament. Aquí, no m’està passant això, sobretot gràcies als comentaris, que em fan veure quins temes interessen més o quins problemes puc resoldre amb un post.

En l’apartat d’errades, destaco una certa falta d’organització, ja que encara estic cercant el fluxe de treball idoni, que em permeti guanyar temps. No obstant això, sóc més eficient ara que al principi. Si tens tot el temps disponible, és la teva responsabilitat saber prioritzar les accions. Al cap i a la fi, és saber-se gestionar un mateix.

Un altre punt a combatre i millorar, és la saturació en la recerca de continguts. És urgent limitar les fonts online, per evitar el bloqueig que provoca l’excés d’informació. Quan supera la teva capacitat de procés, la informació es torna soroll i t’intoxica. La facilitat d’accés a la informació, afavoreix aquest empatx mental, per tant, cal aprendre a treballar amb la quantitat d’informació justa i saber SINTETITZAR. Ni més ni menys.

Després d’un primer mes de vida digital, sóc conscient que la part més dura comença ara.

Per tant, benvingut Agost!

[highlight]Moltes gràcies a tots per visitar-me, llegir-me i comentar.[/highlight]

3 comentaris a “Resum Mensual ‘Quo Vadis’ del Blog Juny/Juliol 2013”

 1. Veient la gràfica per setmanes es veu com després d’un pic, va baixant… què s’ha de fer quan això passa? Com aconseguiràs més “públic”?

  Endavant!

  • Ostras Roger! Moltes gràcies pels ànims!

   Gran pregunta. Resposta: prova1 i error. Repeteix. Prova2 i error: repteix i així fins que el cos aguanti… Es tracta d’aprendre!

   Això no és una cursa de 100m, és l’ultra marató més llarga que mai faré. Aguantar i posar en pràctica diferents estratègies està dins del meu abast. Ara toca focalitzar-me en el que controlo com ara el contingut… la resta està be seguir-ho però no m’he s’obsessionar

   L’altra clau és que vols fer amb les visites…?! No importa el tamany (bé si, una mica eheh) si no la capacitat que tens de ‘convertir-les’ però aquesta fase ja vindrà en el seu moment.

   De fet, aprendre atreure visitants des de zero sols s’aconsegueix practicant i practicant i practicant…sense que ningú t’asseguri resultats.

   Al final, com tot, és l’experiència què guanyes intentant-ho. Això no te preu!!
   Jeje no perdis la costum de preguntar. Gràcies per seguir-me i comentar!!

Deixa un comentari