5 Factors Clau a l’hora d’Emprendre Online

Un cop decideixes llençar-te a la publicació de continguts e idees a Internet, has de tenir clar a què t’enfrontes a l’hora Emprendre Online i sobretot quins factors determinants has de tenir en compte.

1. Què vol dir Emprendre Online?

Emprendre Online és utilitzar internet per construir la teva idea o el teu projecte personal. Implica com qualsevol projecte emprenedor entrar en la dimensió desconeguda, fer i desfer sobre la marxa i assumir, pel fet de fer-ho virtual, un risc monetari molt més baix que si ho fessis a la vida real.

Cal deixar ben clar que arriscar pocs diners en la teva idea no vol dir que no hi hagi altres costos com ara temps, fiabilitat o privacitat. La clau de tot plegat són les vegades que ho podem tornar a intentar sense morir econòmicament en l’intent.

Emprendre Online també vol dir aprendre com funciona avui la publicació a Internet i què suposa fer-ho des d’un blog i no des d’una web normal.

2. La infraestructura ens allibera

L’època en que ens trobem és excepcional. Si, així és com jo i milions de persones ho veiem cada dia, publicant a la xarxa un volum astronòmic de dades en forma de contingut que crea valor per a altres (bé, jo sóc un aprenent…). Abans la infraestructura ens limitava, ara ens allibera.

És un moment que qualsevol idea és pot propagar segons la seva vàlua independentment de qui la publiqui. Abans l’intercanvi era local o molt reduït. Avui, les idees és difonen mitjançant la xarxa a on poden canviar i contribuir a millorar la nostra existència.

En un altra època no haguéssim tingut les oportunitats que ara ens dona el domini digital. Les barreres s’han abaixat i per tant podem superar l’entorn que ens envolta. Es tracta de donar-se compte que ara les oportunitats són més fàcils d’obtenir que no pas abans.

3. Perquè necessito un blog i no una web normal?

Doncs per la senzilla raó que un blog permet publicar i distribuir continguts de forma fàcil i obtenir una resposta directa del què interessa o no interessa per part dels visitants.

Ep, però això què expliques no ho fan les xarxes socials? 

Sí, entre altres coses, però el mitjà en que publiques no és teu. Pot canviar de la nit al dia. Estàs en un espai amb normes d’ús que utilitza el teu contingut per fer el seu propi negoci. No és casa teva. Per això necessites una web pròpia amb un gestor de continguts sense intermediaris.

Qualsevol web que vulgui progressar actualment, hauria de tenir un blog o qualsevol sistema que permeti publicar continguts regularment i recollir opinions. Parlo de tecnologia simple que permeti l’interacció.

Aquí parlo de wordpress, el software per blogs més utilitzat a internet però hi ha molts altres a Internet.

[highlight]Si penses que tenint una web a l’Internet ja és suficient, prepara’t pel desengany més fort que mai tindràs. [/highlight]

Això també aplica si vols obrir una botiga online o qualsevol altre negoci digital pensant sols en la tecnologia que utilitzaràs. És com començar la casa per la finestra.

[highlight]Ningú et visitarà excepte les 3Fs (Friends, Family & Fools).[/highlight] Almenys fins que no captis l’atenció del públic al que va dirigit el teu discurs i valorin el què escrius com a útil i de confiança.

Si no crees contingut que valgui la pena, les xarxes socials tampoc et salvaran.

Doncs, sí, això és com les relacions humanes. Necessiten temps, dedicació i esforços per a que creixin. I això passa perquè estem parlant de persones no de màquines.

4. És Fàcil i Ràpid Emprendre Online?

Obrir un blog o un compte social és molt fàcil i ràpid. En 5 min (o menys) ho tens tot llest mitjançant wordpress o blogger.

Això no és difícil ni excepcional. Qualsevol ho pot fer.

Lo veritablement complicat i llarg és aprendre a publicar continguts durant mesos sense resultats aparents.

És lent i molt cansat per això necessites temps, paciència i sobretot molta determinació per veure el què funciona i el què no.

Construir una comunitat al voltant de la teva ‘idea de negoci’ (altres idees són diferents) implica que coneixes quins són els seus problemes, a on van a dinar, què els interessa i què els atreu. Surt i escolta. Fes hipòtesi i mira el resultat. Experimenta.

Si no saps com és la persona que hi ha a l’altre costat, no captaràs la seva atenció.

Ha Internet l’atèncio és molt escasa, sols disposes de 23 segons per captar l’atenció d’algú. Si no ho fas, s’en va per sempre.

Per tant, si algú us diu que emprendre a Internet és ràpid i fàcil o no ho ha provat o no us diu la veritat.

5. Contingut i confiança. Qui ets?

El contingut sense confiança és com la potència sense control.

El temps és necessari tant per veure què interessa com per demostrar qui ets tu. La confiança no és instantània. És construeix dia a dia.

Com tot el que val la pena, requereix esforç i dedicació.

El contingut que publiques també parla de tu i algú que no et conegui no te cap raó per confiar si no li demostres què saps del que parles i que ajudes a altres amb el que expliques.

S’anomena autoritat i a Internet n’hi ha per tot arreu. Per tant és molt difícil triar i sols ‘confiem’ amb allò què o bé coneixem o be algú de confiança ens recomana.

No hi ha fórmules màgiques. La publicació i la confiança sols te la drecera de la pràctica.

Com aprendre a cuinar. Potser els primers cops s’et passa l’arròs però a base de practicar i practicar vas millorant i agafant el teu toc personal.

Sols us dic que practicant s’aprèn i s’empren.

Bon profit!

Deixa un comentari