Els Divendres són TED: Els 8 Secrets de l’Èxit d’en Richard St. John

Per tancar la setmana, he pensat en publicar cada divendres un post més curt amb un vídeo del TED.

Aquesta organització sense ànim de lucre, fa 25 anys que organitza xerrades per tot el món, per divulgar ‘idees que val la pena difondre’ sobre la Tecnologia, l’Entreteniment i el Disseny. D’aquí les inicials T.E.D.

És una finestra oberta al coneixement abarcant totes les branques del saber humà. Són conferències i xerrades d’experts, artistes, creadors, etc., que meravellen al món amb el seu treball i amb les seves idees.

A més, els vídeos són en versió original (anglès) i subtitulats en 58 idiomes, entre ells, el català. Una forma interesantíssima de millorar el nostre anglès veient videos que val la pena difondre.

La seva web és una font inesgotable de talent, idees i inspiració. Una visita obligada.

Els 8 secrets de l’èxit d’en Richard St. John

Per avui, primer Divendres TED, he seleccionat un xerrada TED TALK del 2005 de l’analista Richard St. Johnque és capaç de concentrar en 3 min. 34 seg. d’exposició, 10 anys d’entrevistes i recerca sobre quins són els 8 secrets que et poden dur cap a l’èxit.

Jo la trobo tan curta com genial! I tu? Si us plau, comenta la teva opinió.

Bon divendres, millor finde!

9 comentaris a “Els Divendres són TED: Els 8 Secrets de l’Èxit d’en Richard St. John”

 1. Jo em quedo amb la primera passió. Si fas allò que t’agrada, no t’importa dedicar-hi moltes hores, estar centrat, etc…

  Molt bon resum, sí senyor!

  • Moltes gràcies Roger per animar el percal!! Saps lo millor de tot? quan vaig fer la cerca del vídeo que volia incloure al post, va ser aleatòria… sols vaig demanar que fós inspiradora… i pam aquesta va ser la primera de la llista.

   Mira que arriben a ser de curioses les casualitats…!!

 2. Un video molt positiu amb una dosis d’energia i de vitalitat, plé de veritats com “la copa de un pino”.M’agradat molt!!

 3. Dir per endavant que estic d’acord amb el vídeo, penso que els elements que s’enumeren són condició necessària per a l’èxit…

  PERÒ, no estic d’acord amb què els diners no hi tinguin res a veure. No ens enganyem, la major part treballem per diners, per pagar la hipoteca, o per ajudar a familiars que estan a l’atur, sense ingressos, etc… Pot sonar “lleig”, però al final, generar “valor” és una manera bonica de dir generar “diners”.

  Com ho veieu?

  • Moltes gràcies Formigueta per comentar!!

   Estic d’acord però amb matisos!

   Els diners ens importen com a mínim per cobrir les nostres necessitats i desitjos. Més enllà d’això, ja depend dels valors de cadascú.

   Treballar, sentir-se útil en quelcom que fas i ser recompensat dignament és un fonament bàsic de les persones dins de la societat en que estem.

   Jo penso que com que el vídeo és el resum d’una investigació de la gent que ha tingut èxit=$$$ (aquesta igualtat no té perquè ser certa) remarca que el seu primer pas ha estat ‘fer allò que m’agrada’… i després ja veurem com paguem les factures.

   Un altre punt és la paraula ‘valor’. En el vídeo remarca el seu significat econòmic dins d’un contexte de voler ser milionari. Aquí discrepo; Per a mi, la paraula ‘valor’ té un significat més ampli i que defineixo com allò útil que faig i que puc donar als demes encara que no rebi diners. jejeje “Free HUGS” per exemple! Un gest amb moltíssim “VALOR” humà!

   En fi, tants caps, tants barrets!

   Què tinguis bon finde!

Deixa un comentari