Ja Saps Quin Nom li Posaràs…?

Triar un nom adient pel teu domini, requereix temps i estratègia. És la clau que obre la porta de la teva identitat digital a Internet. Escollir bé, pot afavorir la teva idea tant en posicionament, com a l’hora d’explicar què fas. És per això que li has de dedicar un parell d’esforços neuronals i no quedar-te amb el primer que et vingui al cap.

[highlight]Un cop decidit i registrat, el nom de domini no es pot canviar de forma fàcil. Si ho fas, fés-ho bé un cop.[/highlight]

En un món saturat d’informació, la simplicitat és la millor manera de captar l’atenció.

Els noms curts acostumen a triomfar en el núvol mental de les persones connectades. Però aquesta escassetat de lletres, amaga molts cops una dificultat intensa en la recerca del mot minimalista.

La teva criatura digital es mereix el millor nom, però tampoc cal esperar 9 mesos…Per tant, posa’t una data límit per evitar que escollir un nom es transformi en una tanca que freni el teu projecte online.

En aquest article, et resumeixo el que he après sobre com encertar amb el domini a la primera. Aquestes recomanacions estan escrites en pedra divina i pobre/a de tu si te les saltes… 🙂 De cap manera, si tens una ‘bona’ idea, próva-la.

Un Bon Domini Hauria de…

[unordered_list style=”star”]

 • Ser curt i fàcil de recordar. (teòricament) No pot superar més de 12 lletres. Practicantsapren.com no és un bon exemple…
 • Si tens una marca o un negoci fés coincidir amb el seu nom. Ex: fruitesduran.com
 • Representar la missió que duus a terme. Ex: aegfentcami.cat
 • No tenir un guió entremig. Ex: cursos-online.com
 • Incloure una paraula clau del sector de la teva activitat com a mínim.      Ex: ebiketours.cat
 • No fer servir lletres repetides, ni plurals. Ex:calçatssantjust.cat
 • Evita ambigüitats amb marques registrades. Ex:AmazonEnvios.com
 • No utilitzar acrònims, ni números, excepte si l’activitat ho requereix. Ex: tmp.com, Ex: atp.com, Ex: 99u.com
 • Important! No utilitzis noms ja registrats amb altres dominis. És a dir, si existeix un nom amb el domini “.com” i està lliure el “.net”, no és bona pràctica fer-lo servir per la confusió que provoca.

[/unordered_list]

Tipus de Dominis:  Amb Paraules Noves o Inventades

Si cerques crear una marca amb la teva idea, no et preocupis pel SEO al principi. Noms de domini com Google o Amazon, són paraules que a l’inici, ningú coneixia, ni es relacionaven amb la seva activitat; és amb el temps, que ens hi hem acostumat. Per tant, posa imaginació a l’hora d’idear el domini que t’agradaria, tenint en compte que si és curt, millor.

Ex: Amazon.com, nike.com, google.com, yahoo.com, etc.

Tipus de Dominis:  Amb Paraules Clau

Cada sector o activitat té les seves paraules clau que el caracteritzen. Incloure una paraula clau en el domini, aporta avantatges de cara al posicionament, i et pot fer aparèixer en les cerques per les quals vols ser trobat. També és una forma de donar-nos a conèixer més fàcilment, en el nostre ‘mundillo’ especialitzat.

Ex: thinktraffic.com, copyblogger.com, luzeficiente.com

[box type=”tick” style=”rounded”]Tant si les utilitzes com si no, hauries de tenir un bon estudi de les paraules clau existents dins teu àmbit. En algun moment les faràs servir com a categories del teu blog o dins del contingut que publiquis. Conèixer quins mots atreuen l’atenció dins de la teu nínxol pot ajudar-te a perfilar estratègies molt competents i focalitzades.[/box]

Tipus de Dominis:  Amb Nom Personal

Aquest tipus de domini, respon a l’estratègia de creació d’una marca personal a internet i, a priori, no té cap benefici SEO. Per tant, si el que vols és potenciar una idea, no és aconsellable fer servir el teu propi nom com a domini, excepte si coincideix amb la teva vessant artística o activitat professional.

Ex: carloslatre.com, jorgebucay.com, etc.

Tipus de Dominis:  Dominis Compostos

Els dominis amb dos o més paraules clau, són els que s’utilitzen per trobar nínxols a Internet. Actualment, és molt difícil trobar paraules clau úniques que no estiguin registrades. Com a alternativa, s’acostuma a combinar una o dues paraules clau del nínxol, per obtenir un bon comportament seo.

Ex: IngresosPasivos.com IngresosPasivosOnline.com, Thinktraffic.com, etc.

Escull el domini “.com” i algún més

La millor extensió de domini que pots escollir és el “.com”.

El “.net” també és una opció de cara al posicionament. Normalment, quan compres un domini, et fan ofertes combinades afegint altres dominis disponibles. Si el teu pressupost t’ho permet, és bona pràctica comprar diversos dominis amb el mateix nom, per després redireccionar-los al domini principal.

Ex: holaquetal.com, holaquetal.org, holaquetal.net -> holaquetal.com

Juga Amb les Paraules: Eines

LeanDomainSearch.com és un cercador gratuït de noms de dominis disponibles, fent combinacions pre-establertes amb el nom que li posis. El pots utilitzar per inspirar-te. L’únic inconvenient, és que utilitza sols l’anglès com a idioma base per combinar.

Pots organitzar els resultats de les cerques per ordre alfabètic, longitud o popularitat…Una bona eina web que t’ajudarà a trobar el millor nom possible. Si no ho sabies, fa 2 dies que aquesta pàgina ha estat comprada “trinku-trinku” pels Srs. d’Automattic (o sigui WordPress.com)… per alguna cosa serà.

Bustaname.com també és una eina web gratuïta i força útil, que cerca noms de dominis mitjançant un combinador de paraules i et mostra la seva disponibilitat. A diferència de l’anterior, et permet combinar en altres idiomes apart de l’anglès. També pots cercar carregant la teva llista de paraules. En la pestanya ‘Domain Maker’, pots fer cerques ‘especials’ jugant amb les paraules com si fosin sufixes o prefixes.

En definitiva, eines potents que ens fan més fàcil poder trobar aquell nom de domini ideal que es resisteix…!

No vulguis anar ràpid però tampoc t’allarguis massa en aquesta tasca. Si la paraula desitjada no surt, hauràs d’utilitzar alguna que se li apropi. Això ja depèn de tu.

Practica i a veure què surt.

PD: Si aquesta entrada t’ha estat útil, [highlight]comparteix-la en les teves xarxes socials clicant els botons de la barra flotant que tens a la teva esquerra[/highlight]. Moltes gràcies per visitar-me i llegir-me.

[highlight]Si tens quelcom a dir,  si us plau, –>> comenta[/highlight]

2 comentaris a “Ja Saps Quin Nom li Posaràs…?”

 1. Molt bon post David, com sempre!

  De fet, si pensem en “marques” i noms que tots coneixem, google, amazon, yahoo… sembla que més important que el nom, és la “idea” que s’hi associa. Apple no és més que una poma 😉

Deixa un comentari