El Millor Contingut del Blog del 2014 Aplicant el Principi de Pareto

Acabat el 2014, és el moment de repassar tot el que ha estat i no ha estat en el blog.

Per començar la posada a punt 2015, he creat aquesta selecció d’articles del blog, feta a cop de clic, de tothom que m’ha visitat segons el Principi de Pareto.

 El Principi de Vilfredo Pareto, diu que, en molts casos, el 80% dels efectes, són conseqüència del 20% de les causes. 

Viquipèdia

Doncs bé, aplicant l’esperit de la llei de Pareto, he esbrinat quines són les 10 pàgines/entrades que atreuen gairebé el 80/90% del tràfic. No és la llei 80/20 estrictament, però ja em serveix per veure quins continguts interessen més (i quins no) i, sobretot, per entendre com generar contingut atractiu, maximitzant els esforços de cara a les properes aventures digitals

Per fer aquesta tasca de selecció, he aplicat les estadístiques de Google AnalyticsAl final de l’entrada, t’explico com pots crear tu també aquesta selecció en el teu blog.

Recull dels Continguts Més Visitats del Blog 2014

1. Aplicacions Google: Tutorial bàsic del nou Google Drive 2014

google-drive-2014

Aquesta entrada, és l’exemple perfecte del principi de Pareto aplicat al meu blog. Apart de ser el principal pol d’atracció de les visites, posa de manifest la necessitat que hi ha de trobar manuals pedagògics, pel que fa a les eines de Google. Tret característic: eines tan potents com caòtiques i documentació massa tècnica, de vegades només en anglès.

2. WordPress: Com traduir un tema wordpress al català

Qui diu català, diu castellà, indonesi o polonès. WordPress, és  cada cop més, una plataforma internacional (2014: per primer cop les descàrregues no angleses van superar les angleses). Adaptar els plugins i els temes de pagament a la llengua de cada comunitat lingüística, forma part d’aquesta flexibilitat. De vegades, la traducció no hi és i ets tu qui l’ha de fer. Aquesta entrada et brinda una manera de fer-ho.

3. Recursos web: 10 Súper Bancs de fotos lliures de drets 2014 per publicar al teu blog

2-morguefile

La web és una plataforma visual i té necessitat de les imatges per captar l’atenció, almenys en un primer moment. Saber on trobar imatges lliures que tothom pot fer seves, és un gran recurs que estalvia temps i diners. Tot i amb això, trobar aquella imatge més adient per a la teva entrada, sempre ocupa temps. Canva també és un molt bon recurs que et posa en safata imatges i eines per dissenyar les teves il·lustracions.

4. Aplicacions: Tutorial d’Evernote 2014 Per a Principiants

evernote 2014

Avui dia, ens calen eines per lluitar contra l’excés d’informació i els seus efectes negatius a nivell psicològic. Evernote, és una eina que permet organitzar, filtrar i connectar continguts de tot tipus, adaptant-la a la nostra forma de treballar i en qualsevol dispositiu.  Ara bé, cal aprendre a utilitzar-la bé perquè ens sigui útil.

 5. WordPress: Què Has de Saber Per Escollir Una Plantilla WordPress

plantilles wordpress themes

Escollir plantilles wordpress no és fàcil i depèn, com tot, del teu nivell de coneixements. Entre un gran ventall, has de saber què vols per poder afinar. Jo he après a força de prova i error. A veure si aquesta entrada t’ajuda una mica.

6. WordPress: Com instal·lar WordPress en el Mac (MACOS X) – Guia per a Dummies

Una de les entrades més veteranes del blog i que encara continua donant guerra. Aquest interès, demostra que WordPress porta de cap a la gent i necessita instruccions clares en el seu procés d’instal·lació a l’ordinador.

7. SEO: Ja Saps Quin Nom li Posaràs…?

escollir un nom de domini

Els noms i les paraules, són la base d’Internet i una manera de connectar amb la gent que no ens coneix, però que cerca alguna necessitat no coberta. Conèixer què has de tenir en compte, a l’hora d’escollir un nom per un domini o una aplicació, és força útil per tal de no allargar fins l’infinit la decisió. Aquí et dic alguns factors a tenir en compte, però de tant en tant, és bo trencar (algunes) teories i veure què passa.

8. Recull de recursos: Eines i Recursos Web

Al principi, vaig pensar que aquesta pàgina seria de les més visitades, però tot i figurar en aquest rànquing, la veritat és que no acaba de desplegar tot el seu potencial. Cap a meitats de l’any passat, li vaig fer un rentat de cara que la va animar una mica, però crec que no ha estat suficient.Recursos i eines online

Per tant, en algun moment del 2015, toca revisió. El que sí s’ha notat, és la inclusió de la taula de continguts que ha afegit més usabilitat al conjunt. Passa-t’hi i esbrina-ho tu mateix.

9. Enfocs: Com Reconèixer Les Bones Idees

Segons Linus Pauling (viki), dos cops guanyador del Nobel, per reconèixer les bones idees, abans, n’has de tenir moltes. En aquesta entrada, et proposo un mètode per valorar-les i posar-les en pràctica.

10. Sobre Mi: Pel que fa a mi

Doncs sí, encara que sembli que no, les pàgines ‘about’  acostumen a ser força visitades. La meva no és cap excepció i també rep la curiositat d’una part de la gent que em visita.

Suposo que més que saber qui sóc jo, cerquen conèixer si els motius pels quals faig tot això, tenen certa coincidència amb les raons que els duen a llegir el blog.

Aprenent A inspirar-me

En tot cas, sigui el que sigui, moltes gràcies a tots i a totes per les vostres visites i clics, encara que siguin de passada.

Al 2015, el repte i l’aventura continuen i espero tornar-vos a rebre amb el millor contingut possible.

Molta salut i sort per a tothom durant aquest 2015 acabat d’estrenar!

Annexe: Com veure el contingut més visitat de l’any passat amb Google Analytics

Si encara no t’has iniciat en l’analítica web, abans consulta aquesta entrada sobre com començar amb Google Analytics, sobretot si tens un blog amb wordpress.

  1. Vés a Informes i personalitza el període de mesura del 31 de desembre a l’1 de gener de 2014.
  2. Dins de Comportament > Contingut del lloc > Selecciona Totes les pàgines.
  3. La taula central et mostra les 10 pàgines i/o entrades més visitades que pots ordenar segons diferents paràmetres. A la imatge de sota, jo hi tinc ordenades les pàgines pel paràmetre de Nombre de pàgines vistes (la icona de la fletxa negra ho indica)

google analytics top10 anual

 

Deixa un comentari