Resum del blog del Mes de Març 2015

El mes de Març és al cabàs i l’abril ja està en marxa.

En algun moment, al principi de cada mes, repasso de forma breu i PÚBLICA l’activitat del blog. L’objectiu de tot plegat, és analitzar les dades per veure què passa amb el contingut que creo. Fer públiques les meves estadístiques, m’obliga a treballar de valent si vull millorar.

La mesura és essencial per veure si estàs en el camí d’aconseguir les fites.

Com cada mes, el resum mensual del mes inclou:

 • El tràfic del mes.
 • Les mètriques de Google Analytics.
 • El contingut del blog més visitat.
 • Coses a corregir.
 • Valoració personal dels objectius del mes.
 • (nou) Deures pel mes que ve.

Com ja saps, per dur a terme les analítiques faig servir les eines de franc de Google: Google Analytics enllaçat amb Google Webmaster tools.

Google Analytics 2014

Un dels objectius de tenir el blog, és aprendre a utilitzar Google Analytics i altres eines de mesura digital. Google Analytics és una eina fantàstica que no para de créixer i afegir funcionalitats. Si es vol dominar en profunditat, cal tenir temps, paciència i fer molts experiments. Aquests resums que et mostro , són una petita pinzellada molt general de les seves possibilitats.

dita de març 15
Dita del mes

Si t’avorreixen o trobés un pal això de repassar números, vés al final de l’entrada, on trobaràs altres entrades del blog potser més del teu gust.

Si tu tens un projecte semblant i no saps com valorar-te, comença pel model matxambrat que jo aplico. Ni molt menys és perfecte, però a mi em serveix per valorar la feina feta i, sobretot, per veure què cal millorar o enfocar de forma diferent.

Tràfic del blog Març 2015

Al Març, la bona notícia és que han tornat a créixer les visites per tercer mes consequtiu!

resum mensual: tràfic març15
Tràfic de Març 2015
Però com a la vida, no tot són flors i violes. Hi ha mètriques que han empitjorat respecte al febrer.

Mètriques de Març 2015: la pujada continua però…

Com deia, practicantsapren.com continua creixent en usuaris, però el públic recurrent no torna…

Mètriques GA març15
Mètriques Google Analytics Març 2015

De les mètriques m’interessa, d’una banda, l’augment positiu d’usuaris únics (597) i de l’altra, el creixement negatiu del percentatge de rebots (usuaris que arriben i marxen, sense fer cap clic) (78 %). Habitualment, aquest indicador està alt en els blogs (<70/80%), però aquest mes supera la mitjana.

Com a dada molt negativa, he vist que continuo perdent ‘visitants que tornen’ (21,9 %>13%) i hauré de treballar de valent per fer tornar als que ja em coneixen. Per això cal una anàlisi molt més detallada, per tal esbrinar quin és el segment que no torna.

El resultat del primer trimestre de l’any en conjunt és bo, camí de les 800 sessions, però necessita millorar, sobretot amb les visites recurrents.

Resum mensual: 1Q3-març15
Resultats del primer trimestre 2015

El Contingut més visitat: El Top10 del mes.

Articles publicats

Aquest mes he publicat 5 entrades, una més que al febrer i 3 en format llarg.

És dir, entrades de més de 1000 paraules que tendeixen a tenir un millor comportament a Google que no pas les curtes. El tràfic generat tampoc és cap cosa de l’altre món, però com diu la dita: poc a poc s’omple la pica…!

Aquí tens la llista d’articles publicats aquest març:

El Manual de WordPress es posiciona en el 3er lloc, (ha guanyat una posició respecte al febrer). Fet que confirma que he actualitzat correctament una de les entrades que més visitants aporta al blog.

Cal destacar la guia sobre SEO mòbil que vaig publicar a meitats de Març i que s’ha incorporat al rànquing del mes.

També he reparat tots els enllaços trencats que tenia al mes de febrer, fet que provocava que una pàgina 404 estigués entre les 10 pàgines més visitades. Tenir cura dels enllaços trencats forma part del manteniment del lloc web i fa que els usuaris trobin allò que busquen a la primera.

Per tant, corregir és bo i aporta beneficis als visitants i al lloc web.

**AVÍS* S’ha d’anar amb compte a l’hora d’actualitzar una entrada antiga perquè et pots carregar el posicionament a Google…!

resum mensual contingut top10 març15

Coses a reparar: Errors d’URL amb Google Webmaster Tools.

Les Eines per administradors web de Google t’ajuden a millorar el teu lloc web

Com?

Doncs amb l’opció de Rastreig > Errors de Rastreig veient els Errors en el lloc web o Errors d’URL. Aquest mes he reparat tots els errors d’escriptori de febrer. En tenia 25 i ara només en tinc 2.

mensual: errors d'url març15
Errors d’URL d’escriptori
Però en el mes clau per afrontar el Mobilegeddon, els errors d’URL per telèfon intel·ligent han augmentat…

resum mensual errors url mòbil març 15
Errors d’URL Telèfon Intel·ligent

Si ja tens un compte a Google WT, vés al Tauler del lloc.  D’una ullada, veuràs si tot està correcte. L’important és no tenir errors interns de servidor que són motiu d’expulsió directa…

5. Conclusió personal del mes.

Març ha estat un mes on he provat coses noves que sembla que m’han funcionat. Si aconsegueixo el mateix resultat en els propers mesos… bingo!!

La bona notícia de l’augment, no compensa que cada mes perdi públic que ja em coneix. El meu desig és que la gent torni per veure què publico. Apart de provar noves estratègies per afavorir el retorn, cal analitzar bé quin és el públic que no torna.

Entenc que si tinc més visites ‘despistades’ dels Estats Units, és normal que no tornin si no saben català. El mateix passa amb la resta de països, inclosa Espanya.

A nivell de planificació de la feina, he millorat una mica respecte al febrer, però no puc cantar victòria perquè això i no res, és (quasi) el mateix.

Publicar 5 entrades mensuals semblen poques, si només fas això; però tot depèn de la seva extensió i del temps disponible per fer-ho. Combinades amb altres tasques i publicacions pot estar bé. Deixe-m’ho en un empat tècnic.

A nivell personal, el mes de Març ha estat MEMORABLE perquè he aconseguit la meva millor marca a la Marató de Barcelona d’aquest any!

Baixar dels 3:30 en marató, ha estat un dels meus objectius llargament desitjat! Finalment, a la sisena vegada, el mur ha caigut després d’una cursa multitudinària i amb un ambient ciutadà quasi bé màgic…La mentalitat de creixement i l’esforç, han estat clau dins del meu entrenament i també la sort de tenir el ‘dia perfecte’ per fer la cursa somiada…!

resultat mensual marato bcn març15
MMP Marató BCN 2015

Deures pel pròxim mes

Deixant enrere el passat, pel proper mes, les meves fites a complir són:

 • Aprendre a fer una aplicació amb Ruby on Rails des de zero.
 • Publicar 6 entrades al blog.
 • Llegir 1 llibre offline.
 • Re-arrencar la newsletter del blog.
 • Actualitzar el manual de WordPress.

Fer públic el que vull aconseguir pel proper mes, m’ajuda a no perdre’m pel camí i afegeix una ‘pressió social’ per complir amb el que m’he compromès.

Depèn de com un mateix s’enfoca i prioritza. Aquesta és la qüestió.

stevej-dita1

PD1: Estic posant en marxa tallers presencials sobre les temàtiques del blog o d’altres relacionades amb el fet digital. Si t’interessa saber quelcom, envia’m un privat amb el formulari de sota.

Deixa un comentari