Resum del blog del Mes de Febrer 2015

Segon més de l’any acabat. Febrer ja és dat i beneït.

A principi de cada mes, toca repassar de forma breu l’activitat del blog. L’objectiu de tot plegat és analitzar les dades per veure si vaig cap amunt o cap avall.

El resum inclou:

  • El tràfic generat.
  • Les mètriques de google analytics.
  • El contingut del blog més visitat.
  • Aprenentatges i equivocacions sobre el que faig.
  • Recomanacions personals.

Com ja saps, per dur a terme les analítiques faig servir les eines de franc de Google Google Analytics enllaçat amb Google Webmaster tools.

Google Analytics 2014

No sóc cap expert en analítica web, però tenir el blog m’ha fet aprendre com utilitzar google analytics i altres eines de mesura digital. És bo saber que està passant al teu lloc web i et permet veure quins continguts atreuen tràfic i quins gens.

dita seneca

Si t’avorreixen o trobés un pal això de repassar números, vés al final de l’entrada on trobaràs altres entrades del blog, potser més del teu gust.

Si tu tens un projecte semblant i no saps com valorar-te, comença pel model matxambrat que jo aplico. Ni molt menys és perfecte, però a mi me serveix per valorar la feina feta i, sobretot, el que cal millorar o enfocar de forma diferent.

Trafic del blog Febrer 2015:

Febrer ha continuat mantenint amb un to alt de les visites.

traffic-febrer15
Tràfic de febrer

Aquesta constància és deu bàsicament a les entrades que he publicat durant el mes de gener i del 2014.

Segons la meva experiència, les entrades que publico triguen unes setmanes en fer la feina a Google, sempre i quan encerti la temàtica de l’article.

Passa com amb el bon vi; amb el pas del temps, millora. Però abans s’ha de treballar molt.

Jo et recomanaria que publiquessis més entrades de tipus ‘criança’ que no pas de ‘joves’. A llarg termini, donen més rendiment.

Mètriques de febrer: la pujada continua…

Com deia, la tendència del Gener, s’afiança aquest febrer, i, fins i tot, millora!

metriques-ga-febrer15
Mètriques Google Analytics Febrer 2015

De les mètriques m’interessa veure els usuaris únics (399) que creixen una mica i que el percentatge de rebots (usuaris que arriben i marxen, sense fer cap clic) continua sent baix (67%). Habitualment aquest indicador està alt en els blogs (<70/80%).

Com a dada negativa, he vist que he perdut ‘visitants que tornen’ (25,4%>21,6%) i hauré de provar diverses estratègies per fer tornar als que ja em coneixen. En els propers mesos hauré d’estar atent per veure com evoluciona aquest indicador.

Com pots veure, la majoria de mètriques són de color verd. Això vol dir que millora! Yiiijaa!!

El Contingut més visitat: El Top10 del mes.

En l’apartat del contingut més visitat del blog, les millors entrades publicades del 2014 continuen donant guerra i abocant visitants al blog, provinents de Google majoritàriament.

Contingut publicat del mes

Aquest mes he publicat 4 entrades, tres de les quals en format llarg.

És dir, entrades de més 1000 paraules que tendeixen a tenir un millor comportament a Google que no pas les curtes. El tràfic generat tampoc és cap cosa de l’altre món però com diu la dita poc a poc s’omple la pica…!

Un altre cop, la bona notícia ha estat la pàgina del Manual de WordPress que es posiciona en el 4t lloc, (al gener va entrar al 5é lloc). Fet que confirma que he actualitzat correctament una de les entrades que més visitants aporta al blog.

S’ha d’anar amb compte a l’hora d’actualitzar una entrada antiga perquè et pots carregar el posicionament a Google…!

top10-ga-febrer15

 

oh oh …. en la posició 10, Houstontenim un problema!! Toca investigar i corregir. Més feina pel mes que ve.

Coses a reparar: Errors d’URL amb Google Webmaster Tools.

Les Eines per administradors web de Google t’ajuden a millorar.

Com?

Doncs amb l’opció de Rastreig > Errors de Rastreig veient els Errors en el lloc web o Errors d’URL. Aquest febrer tinc 25 errors 404 a reparar. Un més que al gener.

errors-url-febrer15
Errors a reparar amb Google Webmaster Tools

Aixó vol dir que hi ha direccions que no es troben (el servidor retorna el codi 404) i que google les té indexades. No és una situació greu, però s’ha de solucionar. Al final tot suma o resta.

Ha reparar s’ha dit!

Si ja tens un compte a Google WT, vés al Tauler del lloc. Amb d’un cop d’ull veuràs si tot està correcte. L’important és no tenir errors interns de servidor que és motiu d’expulsió directa…

errors-servidor-febrer15

Bona senyal! És a dir, no hi ha missatges i l’estat actual no mostra errors.

5. Conclusió personal del mes.

Febrer ha estat un mes estrany. A nivell de mètriques ha estat força bé, tenint en compte que només publico una entrada per setmana…!

En canvi, a nivell de planificació, ha estat una mica desastre…En un tres i no res, m’he trobat a final de mes i amb la feina a mitges.

No se quantes vegades em dic el mateix; m’he de planificar millor per no arribar amb urgències si vull complir els objectius mensuals.

I això no depèn de les eines ni dels astres.

Depèn de com un mateix s’enfoca i prioritza. Aquesta és la qüestió.

stevej-dita1

A veure si al Març, marçot, sóc capaç de fer el què toca…!

PD1:Aprofitant la valoració final, avanço que estic posant en marxa tallers presencials sobre les temàtiques del blog o d’altres relacionades amb el fet digital.

PD2: Si t’interessa saber quelcom, enviem un privat amb el formulari de sota.

Deixa un comentari