Resum mensual del blog: Gener 2015 “Tot Torna a Començar”

Un dels propòsits del 2015, era tornar a fer públics els resums mensuals del blog que vaig deixar de fer a finals del 2013.

En aquell moment, vaig semi-abandonar el blog i, per tant, no tenia cap sentit mesurar les accions que no feia.

Ara ja fa mesos que torno a estar treballant en el blog i crec que és bo tornar-me a enfrontar públicament, a la realitat que les mesures del meu projecte digital indiquen.

L’objectiu no és altre que saber on sóc i si m’estic movent en el bon sentit. Com diu el professor Niño Becerra “l’important són les tendències”, estadísticament parlant.

Si tu tens un projecte semblant i no saps com valorar-te, pots començar pel model matxambrat que jo aplico. Ni molt menys és perfecte, però a mi em serveix per valorar la feina feta.

Per dur-lo a terme, aquest mes bàsicament he utilitzat Google Analytics i Google Webmaster tools. En el proper resum, el de febrer, introduiré altres paràmetres dins l’informe, més enllà de les dades tècniques.

Gener 2015: Tot Torna A Començar

L’any 2014 (línia blava del gràfic) va acabar millor pel blog que no pas va començar. Just al desembre, assolia el meu rècord de visites i, pel que he vist durant aquest gener, l’embranzida continua.

visites blog 2014 vs 2013
2014 vs 2013: El malalt millora una mica.

1. Mètriques de Gener: El tràfic es manté.

Com deia, la tendència del desembre (línia taronja), es consolida aquest gener (línia blava). Les visites es mantenen, malgrat tenir una baixada (insignificant) d’usuaris únics (passo de 368 a 366) i de % de noves sessions.

tràfic del blog gener15
Mesures web de gener comparatives amb el desembre

Com pots veure, la resta de mètriques són totes de color verd.

2. El Contingut més visitat: El Top10 del mes.

Les entrades publicades al gener han estat quatre. Un nombre una mica baix, però prefereixo centrar-me en la qualitat que no pas en la quantitat.

Tot depèn de l’extensió que vulguis donar a les teves publicacions. La meva mitjana, són aproximadament unes 800 paraules per entrada i m’he adonat que les entrades curtes se’m resisteixen.Em costa fer-les.

Per canviar-ho, aquest gener he estat experimentant altres temàtiques per saber combinar la llargària dels articles.

En els propers mesos, tinc com objectiu, organitzar-me millor i augmentar fins a 5/6 les entrades mensuals.

A veure com va…!

Vull remarcar que crear contingut original i útil, és un procés costós en temps i no saps mai com anirà.

Quan creus que has fet l’entrada perfecta, després t’adones que és la que menys interessa. La clau de tot plegat, és experimentar tècniques i anar provant. Només així aprens a crear contingut en línia que la gent valora (o no).

En l’apartat del contingut més visitat del blog, les millors entrades publicades del 2014, continuen donat guerra i abocant visitants al blog, provinents de Google majoritàriament.

ga-gener15-top10

La bona notícia ha estat la pàgina del Manual de WordPress que es posiciona en un meritori 5è lloc, tot i tenir molts pocs dies de vida.

Sincerament, aquest era l’objectiu desitjat a llarg termini, però veig que ja destaca.

3. Coses a reparar: Errors del lloc web amb Google Webmaster Tools.

Les Eines per administradors web de Google t’ajuden a millorar. El dia a dia del blog, pot afegir brossa no desitjada que provoquen errors en les direccions web i bloquegen els rastrejadors dels cercadors. Amb les eines gratuïtes de google, pots veure si hi ha algun problema al respecte i mirar de reparar-lo.

Un cop al mes, va bé fer-hi una visita per veure que tot rutlla correctament.

Si ja tens un compte a Google WT, vés al Tauler del lloc. Amb un cop d’ull, sabràs si tot està correcte.

Bona senyal! És a dir, no hi ha missatges i l’estat actual no mostra errors.

gwt-gener15

En l’opció de Rastreig > Errors de Rastreig permet veure si tens Errors en el lloc web o Errors d’URL.

Això vol dir que hi ha direccions que no es troben (el servidor retorna el codi 404) i que google les té indexades. Jo he de reparar 24 direccions que retornen el codi 404.

gwt-gener15-3

5. Conclusió personal del mes.

El 2015 comença molt bé, però s’ha de millorar. L’acció de l’any a practicar, és créixer amb tot el que comporta.

Aquestes estadístiques, mostren una trajectòria que és bona, però en el fons són dades molt discretes, si tenim en compte la dimensió d’Internet.

El radi d’acció del contingut que crees a Internet, ve determinat per la llengua en què el fas. És de calaix. Això també passa en el món real.

Aquest és un projecte personal i com a tal, dono les gràcies a tothom que hi contribueix, encara que sigui en forma de visita fugaç.

Aprofitant la valoració final, avanço que estic posant en marxa tallers presencials sobre les temàtiques del blog o d’altres relacionades amb el fet digital.

Més informació al respecte, en les properes setmanes. Si t’interessa saber quelcom abans, comenta o envia’m un privat amb el formulari de sota.

En els propers mesos més i millor. 

Deixa un comentari