Si estàs una mica fart de bloguejar des de casa, la nova aplicació de WordPress per a iOS/Android, et posa en safata fer un petit canvi d’ubicació.
Reconec que, de vegades, és poc inspirador treballar amb la versió clàssica de l’editor de WordPress…i necessites trencar la rutina.
No esperis més, surt a donar un tomb i comença a crear amb la nova aplicació per WordPress d’IOs (o Android).
Fins ara, sempre t’havia parlat d’administrar el teu blog des de l’ordinador. Ara, amb l’aplicació mòbil és més fàcil que mai. En aquesta entrada, et mostraré els passos senzills per gestionar totalment des de la tauleta o des del mòbil, tots els blogs que tinguis amb WordPress.
Dóna d’alta el teu blog dins l’aplicació
El primer que ens demana l’aplicació, és l’usuari i la contrasenya del perfil de wordpress.com. Si no en tens, no passa res. No és necessari per utilitzar l’aplicació.
A sota del caixetí del login, afegeix el teu blog wordpress auto-allotjat, és a dir, aquell que està en un servidor diferent de wordpress.com. A més a més, et permet crear un compte wordpress.com, pas obligat si vols fer servir el plugin de serveis, Jetpack.
Ara sí, introdueix el nom d’usuari d’administrador del teu blog, la contrasenya i la direcció web.
Clica ‘Add Site‘. Espera uns moments i ja tens tot a punt. En la imatge de sota, pots veure els que jo tinc afegits.
El que té la icona wordpress de color blau, és el blog associat al meu compte wordpress.com. En aquest cas, jo el tinc privat perquè només m’interessa pels serveis que ofereix, no per a publicar contingut.
A sota, amb l’icona gris, la resta de blogs que tinc allotjats en el meu servidor. Fixa’t que només amb un pas, estàs accedint a tots els teus llocs web.
Serveis de WordPress.com
La resta de l’aplicació no té cap secret. La barra de sota és el menú principal. Si no tens un perfil a WordPress.com, a excepció del llapis, potser no la utilitzaràs massa.

- My Sites: El nom ho diu tot: per accedir als teus llocs web.
- Reader: Mostra totes les publicacions dels blogs que segueixes dins de wordpress.com. És el mateix concepte que el mur de notícies de facebook o la cronologia de twitter.
- El llapis amb fons gris: És el botó per crear una entrada.
- Me: Perfil de wordpress.com
- Notificacions: Permet manegar la notificació d’events, com ara assabentar-nos de comentaris i altres accions dels usuaris.

Administració del teu lloc web amb el tauler mòbil
Quan selecciones el lloc web afegit, tens accés a un tauler d’administració reduït, però molt útil.

- View Site: Veure el lloc web públic en el navegador mòbil.
- Stats: Accés a les estadístiques de visites que et proporciona WordPress.com amb el plugin Jetpack. Si no el tens instal·lat, això és el que veuràs:
- Blog Posts: La meva opció preferida per gestionar, publicar o editar qualsevol entrada fàcilment.
- Pages: El mateix que pots fer amb les entrades, ho pots fer amb les pàgines.
- Comments: Aprovar, esborrar o contestar comentaris.
- Settings: Dades de configuració de l’aplicació per accedir al lloc web.
- View Admin: Obre una finestra del navegador mòbil per accedir al tauler d’administració wordpress del teu lloc web. Necessites tornar a posar l’usuari i contrasenya.
Crea entrades en format visual (WYSIWYG)
Amb la darrera actualització, la 4.9 (iOS), ja és possible veure i editar les entrades (i pàgines) amb l’editor visual, com si treballéssim amb la versió d’ordinador.
També pots fer una pre-visualització, abans d’actualitzar els canvis.

Conclusió
A mi, particularment, l’aplicació mòbil em serveix per crear l’esborrany ‘idea feliç’ de les entrades que em vénen al cap, i també per corregir les errades un cop publicades. Així no m’oblido. Però la major part de la feina de creació de l’entrada, la faig més en altres aplicacions com iA Writer o en l’editor visual de WordPress quan ja la tinc força avançada.
També la trobo molt útil per gestionar els comentaris, però com que en tinc poquets, tampoc em suposa un gran estalvi de feina.
Si les properes versions de l’aplicació, tal com sembla, afegeixen més control per a gestionar plugins i themes, llavors sí que serà una recomanació obligada per als usuaris de WordPress.
Si necessites més suport o tens dubtes, consulta el blog de les aplicacions, les FAQs. O els fòrums de suport per a iOS.
Prova-la i diga’m si la trobes útil.
PD: No he provat la versió Android, però crec que té les mateixes funcions que per a iOS. Aquí tens els fòrums de suport per Android.
Moltes gràcies per llegir-me.