Com Gestionar el Teu Blog des de l’aplicació WordPress iOS

Si estàs una mica fart de bloguejar des de casa, la nova aplicació de WordPress per a iOS/Android, et posa en safata fer un petit canvi d’ubicació.

Reconec que, de vegades, és poc inspirador treballar amb la versió clàssica de l’editor de WordPress…i necessites trencar la rutina.

No esperis més, surt a donar un tomb i comença a crear amb la nova aplicació per WordPress d’IOs (o Android).

Fins ara, sempre t’havia parlat d’administrar el teu blog des de l’ordinador. Ara, amb l’aplicació mòbil és més fàcil que mai. En aquesta entrada, et mostraré els passos senzills per gestionar totalment des de la tauleta o des del mòbil, tots els blogs que tinguis amb WordPress.

app iOS wordpress

Dóna d’alta el teu blog dins l’aplicació 

El primer que ens demana l’aplicació, és l’usuari i la contrasenya del perfil de wordpress.com. Si no en tens, no passa res. No és necessari per utilitzar l’aplicació.

A sota del caixetí del login, afegeix el teu blog wordpress auto-allotjat, és a dir, aquell que està en un servidor diferent de wordpress.com. A més a més, et permet crear un compte wordpress.com, pas obligat si vols fer servir el plugin de serveis, Jetpack.

app iOS wordpress: sign up

Ara sí, introdueix el nom d’usuari d’administrador del teu blog, la contrasenya i la direcció web.

app iOS wordpress: afegeix site

Clica ‘Add Site‘. Espera uns moments i ja tens tot a punt. En la imatge de sota, pots veure els que jo tinc afegits.

app iOS wordpress: my sites
Pestanya ‘My Sites’ mostra tots els llocs webs amb wordpress que has afegit a l’aplicació.
En la pantalla següent, la icona ‘My Sites‘ mostra tots els blogs que tens donats d’alta amb l’aplicació. Si és el primer cop, només en tindràs un. Per a mi és una opció molt còmoda, ja que d’aquesta forma, tinc centralitzat el control de tots els meus blogs en un sol lloc.

El que té la icona wordpress de color blau, és el blog associat al meu compte wordpress.com. En aquest cas, jo el tinc privat perquè només m’interessa pels serveis que ofereix, no per a publicar contingut.

A sota, amb l’icona gris, la resta de blogs que tinc allotjats en el meu servidor. Fixa’t que només amb un pas, estàs accedint a tots els teus llocs web.

Serveis de WordPress.com

La resta de l’aplicació no té cap secret. La barra de sota és el menú principal. Si no tens un perfil a WordPress.com, a excepció del llapis, potser no la utilitzaràs massa.

barra wordpress ios
El menú principal de l’aplicació wordpress
 • My Sites: El nom ho diu tot: per accedir als teus llocs web.
 • Reader: Mostra totes les publicacions dels blogs que segueixes dins de wordpress.com. És el mateix concepte que el mur de notícies de facebook o la cronologia de twitter.
 • El llapis amb fons gris: És el botó per crear una entrada.
 • Me: Perfil de wordpress.com
 • Notificacions: Permet manegar la notificació d’events, com ara assabentar-nos de comentaris i altres accions dels usuaris.
app iOS wordpress: reader
Finestra del Reader

Administració del teu lloc web amb el tauler mòbil

Quan selecciones el lloc web afegit, tens accés a un tauler d’administració reduït, però molt útil.

app iOS wordpress tauler mòbil
Tauler mòbil WordPress
 • View Site: Veure el lloc web públic en el navegador mòbil.
 • Stats: Accés a les estadístiques de visites que et proporciona WordPress.com amb el plugin Jetpack. Si no el tens instal·lat, això és el que veuràs:

app iOS wordpress jetpack

 • Blog Posts: La meva opció preferida per gestionar, publicar o editar qualsevol entrada fàcilment.

app iOS wordpress blog posts

 • Pages: El mateix que pots fer amb les entrades, ho pots fer amb les pàgines.
 • Comments: Aprovar, esborrar o contestar comentaris.
 • Settings: Dades de configuració de l’aplicació per accedir al lloc web.
 • View Admin: Obre una finestra del navegador mòbil per accedir al tauler d’administració wordpress del teu lloc web. Necessites tornar a posar l’usuari i contrasenya.

Crea entrades en format visual (WYSIWYG)

Amb la darrera actualització, la 4.9 (iOS), ja és possible veure i editar les entrades (i pàgines) amb l’editor visual, com si treballéssim amb la versió d’ordinador.

app iOS wordpress edició en mode visual
L’editor visual és molt més agraït…
L’anterior versió, només deixava editar les entrades i les pàgines en mode text. Si et trobes més còmode amb el format text, aquesta opció es pot activar/desactivar, des de l’opció ‘Me’ del menú principal.

app iOS wordpress mode text
Editor mode text. Hi ha molta diferència amb el mode visual.
Si cliques en la rodeta, apareixen les opcions de publicació:

app_iOS_wordpress opcions de publicació

També pots fer una pre-visualització, abans d’actualitzar els canvis.

app iOS wordpress mostra l'entrada
Pre-visualitzant l’entrada
Si esborres una entrada o pàgina des de l’aplicació mòbil, aquesta no desapareix del tot. Si la vols recuperar, continua estant en la paperera de WordPress. A mi m’ha salvat d’algun ensurt…

ios wordpress paperera
Paperera del tauler de wordpress clàssic

 Conclusió

A mi, particularment, l’aplicació mòbil em serveix per crear l’esborrany ‘idea feliç’ de les entrades que em vénen al cap, i també per corregir les errades un cop publicades. Així no m’oblido. Però la major part de la feina de creació de l’entrada, la faig més en altres aplicacions com iA Writer o en l’editor visual de WordPress quan ja la tinc força avançada.

També la trobo molt útil per gestionar els comentaris, però com que en tinc poquets, tampoc em suposa un gran estalvi de feina.

Si les properes versions de l’aplicació, tal com sembla, afegeixen més control per a gestionar plugins i themes, llavors sí que serà una recomanació obligada per als usuaris de WordPress.

Si necessites més suport o tens dubtes, consulta el blog de les aplicacions, les FAQs. O els fòrums de suport per a iOS.

Prova-la i diga’m si la trobes útil.

PD: No he provat la versió Android, però crec que té les mateixes funcions que per a iOS. Aquí tens els fòrums de suport per Android.

Moltes gràcies per llegir-me.

Deixa un comentari