Resum del Blog dels Mesos de Juny i Juliol 2015

Benvinguts i benvingudes al meu 6é repàs mensual del 2015 (aquí tens els anteriors: gener, febrer, marçabril i maig)! Des de principis d’any, m’he compromès a fer balanç del meu projecte a principis de cada mes. L’objectiu de l’informe és mostrar l’evolució de practicantsapren.com, intentar aprendre dels errors i fer-ho millor en el proper més.

Després de gairebé un mes de silenci, torno a rependre l’activitat del blog.

L’aturada m’ha servit per posar al dia aspectes de la meva vida que necessitaven una urgent atenció. Fer un trasllat integre de pis, en plena onada de calor tarragonina, no és massa recomanable per les constants vitals i l’integritat del sistema nerviós. Si sobrevius, no dubtis que estàs ben preparat mentalment per fer qualsevol cursa de resistència pels deserts llunyans…En tot cas, prova superada!

Dita del Mes

Si em segueixes habitualment, ja saps que m’agrada escollir una dita per incloure dins dels meus resums. Aquesta vegada, l’aforisme de Samuel Beckett és adient per reconfortar la meva ànima analítica quan he volgut compaginar el ***o trasllat amb la resta d’activitats. Un fracàs, vaja!

Miraré de penjar-ho per totes les parets de casa, a veure si n’aprenc!…

resum mensual dita del mes

Les Estadístiques del Blog amb Google Analytics (amb sorpresa…)

Com a data excepcional el període analitzat va del: 1 Juny al 31 de Juliol.

Tràfic del Blog: Google Analytics > Informes > Públic: Visió general del públic

Resum del blog google analytics tràfic

Si el maig passat, vaig assolir rècord de visitants, aquest JunyJuliol he tornat a trencar registres amb un nou rècord i hauria d’estar més content que un gínjol. No?

DONCS UN BE NEGRE!! DE RÈCORD RES!!

Les estadístiques de Google Analytics avui dia tenen un GREU problema de fiabilitat degut el tràfic fals de refèrencia…sí sí com ho llegeixes…!

pics spam google analytics
Si tens pics sobtats de tràfic, sospita!

L’equip de GA diu que ‘aviat’ donarà instruccions sobre com arreglar el problema, però també insinua que si no el soluciones és perquè no saps filtrar amb les eines bla bla bla bla..!? o sigui ja t’ho faràs…!

queixes-spam-referral-anunci-google

Explicar què passa i possibles solucions (no és fàcil) va molt més enllà d’aquest resum i necessita una entrada integra a part.

Resumint:

[box type=”alert” size=”large” style=”rounded” border=”full”]Una vulnerabilitat de Google Analytics permet que robots spammers introdueixin tràfic de referència fals, fent que les mètriques siguin inexactes.[/box]

Agafa aire i respira.

Això m’està passant a mi, a tu i a mitja humanitat que utilitza Google Analytics…Per mostra la queixa recent de Stephane Hamel, líder i consultor expert en analítica digital, fent una analogia del problema amb els diners que tens al banc:

queixes-spam-referral-google-analytics

 Quí provoca el tràfic de referència fals? Alguns spammers habituals…

Si vols identificar els teus spammers habituals: ves a  Google Analytics > Informes > Adquisició: Tot el Trànsit > Referències.

Et sonen els noms? Aquí trobaràs la llista negra de tots els “referrer spam” coneguts fins ara.

referral-spam-trafic-de-referencia-fals
De 10 referències de tràfic: 3 són bones i 7 són dolentes.

…que contaminen i alteren les métriques de Google Analytics…

fail-google-analytics

Alguns entesos han quantificat el percentatge d’impacte dels robots spammers en les seves estadístiques després d’estudis laboriosos.

Les conclusions són que (sense spam) tindrien:

  • Millor Percentatge de rebotsseria un 10 i 7% més baix.
  • Més Durada mitjana de la sessió, seria un 30% més alta.
  • Menys tràfic de referència,seria un 70% més baix.

No sé com se t’ha quedat el cos, però a mi m’ha ben fotut…!

De la resta de dades, no val la pena comentar res més. Ara mateix no són reals i netejar-les és força enrevessat. Potser el pròxim mes ja les tindré filtrades i corregides, però no ho sé del cert.

Mantenint el lloc web: Nou informe d’errors de Google Search Console

Si vols millorar en els resultats de cerca de Google, s’ha de fer manteniment del lloc web i corregir el màxim d’errors d’enllaços.

Per a dur-lo a terme, Google ofereix un servei anomenat Eines per administradors web (GWT) que ara s’ha rebatejat per Google Search Console, posant al dia algunes funcions. La nova versió del plugin de WordPress SEO by Yoast permet connectar amb el compte de Google Search, veient directament els errors d’enllaç dins del teu WordPress.

Corregint els errors d’URL en la vista d’escriptori

Errors d’escriptori: Són errors d’enllaços trencats detectats mentre el robot de Google rastrejava la versió del lloc web per a ordinador d’escriptori.

Un cop els solucionis, marca’ls com a arreglats.

Corregint els errors d’URL en la vista de Telèfon mòbil intel·ligent

El mateix tipus que l’anterior, però només es mostren els errors de la versió per a telèfons mòbils.

Si no tens una versió de pagament del plugin, no et deixarà crear redireccions…

Conclusió del mes

No verificar les dades, té conseqüències…! Fins ara les meves dades mostraven una evolució positiva del tràfic del blog, però resulat que no eren més que un miratge. Bona clatellada m’he fotut…!

Com et pots imaginar, no ha estat un bon més, però com diu la dita castellana ‘no hay mal que por bien no venga ni que cien años dure‘.  Pitjor seria tirar endavant sense acceptar la realitat. Com més aviat t’adones dels errors, més aviat els pots corregir i treballar per superar-los.

Almenys espero que fent públic aquest problema, t’estalvii a tu maldecaps i angunies. No cal donar-hi més tombs; lliçó apressa. Vinga, a la feina! Que no n’hi ha molta; n’hi ha moltíssima!
signatura-final
pd: Posaré una espelma a Sant Magí a veure si m’ajuda…!
Siau!