Guia Summer Camp WordPress SEO 2013 [Part I]

[box type=”info” size=”large” style=”rounded”]Aquesta entrada està des-actualitzada. Consulta la nova versió en aquesta pàgina: Manual de Configuració WordPress SEO 2.0  [/box]

Aprofitant el temps lliure que deixa el temps estiuenc, he creat aquesta guia inspirada en les colònies d’estiu, per aprendre, de forma pràctica, a configurar i utilitzar correctament el potent WordPress SEO by Yoast. Si estàs avorrit de fer vacances, aquest curset pot ser l’excusa per posar-te les piles…

wordpress seo by yoast

WordPress Seo by Yoast és una de les millors eines que pots trobar per millorar el teu posicionament d’una forma eficient i entenedora. Si encara no el tens instal·lat, afanya’t. Aquest plugin està inclòs en la meva selecció dels 7 plugins imprescindibles per al teu blog.

Per facilitar l’aprenentatge i l’ús de les nombroses opcions d’aquest mòdul, he dividit la guia en 4 parts per reduir-ne l’extensió. En aquesta primera part, t’explico com s’han de tenir configurades les opcions principals per evitar la duplicitat de continguts i organitzar, de forma òptima, l’estructura d’enllaços del nostre bloc per als motors de cerca.

Opcions WordPress Seo

Google Penalitza el Contingut Duplicat

Si estàs llegint això, ja saps que Google penalitza, amb rànquings baixos, les pàgines i llocs web amb un percentatge de contingut duplicat o copiat.

La pregunta és: [highlight]si jo no copio contingut, Google em pot penalitzar?[/highlight]

La resposta és que sí. No fa falta que copiïs el contingut per a que Google et posi la creu.  A nivell bàsic, WordPress està adaptat als motors de cerca. Així i tot, l’ús incorrecte de les etiquetes, de les categories i dels enllaços permanents (permalinks), pot fer que generis contingut duplicat sense que te n’adonis…

Per tal d’evitar-ho, el primer que has de fer, és configurar WordPress SEO correctament per adaptar l’estructura d’enllaços i la taxonomia (com classifiques la informació) del teu blog als motors de cerca.

Les opcions a configurar en aquesta primera part, són les següents:

[unordered_list style=”tick”]

  • Tauler
  • Títols & Meta, General
  • Títols & Meta, Portada
  • Títols & Meta, Tipus d’Entrada
  • Títols & Meta, Taxonomia
  • Títols & Meta, Altres

[/unordered_list]

1. WordPress SEO, Tauler

1-Tauler wordpress seo

Un cop instal·lat, la primera opció del menú desplegable permet fer un seguiment de les dades, de forma anònima, per a millorar-ne el funcionament. Jo, personalment, la tinc activada per contribuir d’alguna manera a un plugin que és gratuït. Tu fés el que creguis convenient.

Des d’aquí, pots:

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Fer un Tour introductori per aprendre les parts principals del plugin
  • Fer un Reset del plugin per tornar  als ‘ajustos de fàbrica’
  • Desactivar el caixetí ‘Avançat’ per els usuaris que no siguin administradors del blog
  • Verificar el teu lloc web amb les eines de Webmaster de Google, Bing i Alexa. Si ja ho tens fet, pots obviar aquest pas.

[/unordered_list]

2.1. WordPress SEO, Títols & Meta, General

Dins de la secció Title & Meta, trobem 6 pestanyes que un cop configurades, ja no caldrà tornar-les a tocar. Aquesta part del plugin, és la més important respecte al SEO i afecta als factors On Page, com són el títol i les meta descripcions.

Recorda, el títol és la primera línia que veu la gent de la teva web en els resultats cerca. És important, doncs, donar motius per atreure el clic. Així mateix, el títol també apareix, en la part superior de la finestra del navegador.

2 Titles & Metas general

En aquesta pestanya, només aconsello activar les opcions destacades en groc.

Amb la primera casella activada, s’evita indexar contingut duplicat en les pàgines arxiu. La segona casella permet utilitzar la meta etiqueta de les paraules clau. Si bé ja fa temps que no s’utilitza per establir rànquings, jo la tinc activada.

Les tres últimes caselles, permeten aprimar i netejar el camp capçalera. La quarta casella, la deixo desactivada perquè faig ús de les subscripcions RSS malgrat no tenir ni un subscriptor… 🙁 … si vols ser el primer, clica en la icona de la capçalera per subscriure’t!

2.2 WordPress SEO, Títols & Meta, Inici

En el camp del títol de la Homepage, WordPress SEO permet fer una composició amb el títol del lloc web i la descripció curta feta en les Opcions generals del menú de WordPress.

3-Inici wordpress seo

Aquí tens les opcions generals com jo les tinc.

3.2 inici wordpress seo

Així és com apareix el títol de la pàgina d’Inici en el navegador.

4-Title tag navegador wordpress seo

2.3 WordPress SEO, Títols & Meta, Tipus d’entrada

En aquesta pestanya, es configuren els tipus d’entrada que vols indexar i com vols que aparegui el text en els resultats de cerca. En aquest cas, jo indexo tant el contingut dels posts, com el de les pàgines. [highlight]La casella Meta Robots[/highlight], és la que controla la indexació del contingut, mitjançant el paràmetre “noindex, follow’. Si la casella és buida, vol dir, que dónes via lliure als robots de Google (o Bing o Yahoo) per a que indexin el contingut.

4.1 entrades wordpress seo

[highlight]La casella ‘Authorship'[/highlight] funciona igual que la de Meta Robots; si la cliques, la desactives. Aquest metatag d’autoria, permet unir el teu nom d’autor d’allò que publiques amb el teu perfil de Google+. Les opcions de configuració del plugin per a les xarxes socials,  mereixen un capítol a part, per tant, les tractaré amb profunditat més endavant.

El [highlight]camp ‘Title template'[/highlight] afegeix el títol de l’article o de la pàgina al títol que és veu en el navegador i que serà el mateix que es veurà en els resultats de cerca.

4-Title tag navegador post wordpress seo

Tinc activada l’opció de veure la data en el caixetí de vista prèvia del plugin.

2.4 WordPress SEO, Títols & Meta, Taxonomies

En l’apartat de taxonomies, només indexo les categories i no els tags. Si indexem les dues classificacions alhora,  estem creant contingut duplicat. Per tant, has d’escollir una o l’altra.

5 Taxonomies wordpress seo

2.5 WordPress SEO, Títols & Meta, Altres

A la pestanya Altres, recomano activar les caselles que desactiven -quin contrasentit!- la indexació dels arxiu d’autor i de dates en el blog. D’aquesta forma, ens assegurem que no dupliquem contingut.

6-Altres wordpress seo

2.6 WordPress SEO, Títols & Meta, Ajuda

En l’apartat d’ajuda, hi trobem la llista de totes les variables i la seva descripció, que utilitza WordPress SEO per introduir text en els diferents camps Meta i Títol de les pàgines web del lloc. Aquesta pestanya no inclou cap manual d’ajuda per a la configuració del plugin.

7 Ajuda WordPress seo

 Si vols un manual, l’has de pagar a banda, o trobar pàgines com aquesta per aprendre a fer-ho… 🙂

Ajuda wordpress seo by yoast

…I fins aquí la 1a Part

En aquesta primera part, he intentat mostrar-te resumidament com funcionen les opcions que fan referència als títols i als camps meta. No són difícils si t’ho expliquen. Ara et toca a tu barallar-te amb el plugin i comentar els dubtes i els entrebancs. Experimenta! Estigues atent, que la guia ‘curset d’estiu’ continua en les pròximes setmanes.

[hr]

Si aquesta entrada t’ha agradat o t’ha estat útil, [highlight]comparteix-la en les teves xarxes socials clicant els botons de la barra flotant que tens a la teva esquerra[/highlight].

Moltes gràcies per visitar-me i per llegir-me.

[highlight]Si tens quelcom a dir,  si us plau, –>> comenta[/highlight]

Deixa un comentari