WordPress 3.6 Oscar Ja És Aquí! Coneix les Novetats

El món WordPress està d’enhorabona. La versió 3.6, anomenada Oscar, ja és pública i està disponible per a tothom que vulgui instal·lar-la. Seguint la tradició, la nova actualització està dedicada al pianista de Jazz, Oscar Perterson.

Assabenta’t de les novetats, a ritme de jazz, amb el vídeo de sota.

Si encara no ho has fet, et recomano migrar a la nova versió, no sols per les noves funcionalitats, sinó també per millorar i augmentar la seguretat dins del teu lloc web.

Ep! Pren la precaució abans d’actualitzar, de fer una còpia de seguretat per evitar cap desgràcia. De vegades passen coses.

Nou tema Twenty Thirteen

Twenty Thirteen

Com ja és habitual, la nova versió presenta un tema nou com icona de les novetats. El Twenty Thirteen Theme està inspirat en l’art modern i presenta el contingut amb lletres grans i clares en una sola columna, a l’estil tumblr. Crec que és un dels temes per defecte més bonic, fins ara presentat.

L’explosió de color, està més que assegurada amb les diferents capçaleres i els diferents formats de publicació.

capçaleres 33-13

És molt visual i s’ha posat al dia donant cabuda als nous formats de vídeo i àudio en streaming. Evidentment, és un tema adaptat als nous dispositius mòbils (Responsive).

formats 33-13

Nova Autosave Millorada

Amb aquest nova versió, no hauràs de preocupar-te de si perds el contingut d’un nou post. La nova Autosave, ara utilitza tant l’enmagatzematge del navegador, com el de la base dades de wordpress per guardar les revisions del post. WordPress compara la versió actual amb la guardada, i si detecta qualsevol canvi, ens avisa.
compara versions

Comparador de Versions

La funcionalitat ‘Autosave’ ve molt ben acompanyada d’un comparador gràfic de versions. D’aquesta forma, podràs revisar les versions dels articles guardats i restaurar la que més t’interessi.

Mitjançant una barra de desplaçament i el text il·luminat dels canvis fets, podrem veure què hi ha de diferent en cada revisió i escollir la versió correcta.

compara revisions

Notificació de Sessió Expirada

Un altre punt de millora, és que quan la sessió expira, apareix la pantalla d’entrada al blog. D’aquesta forma, s’evita la pèrdua de canvis no guardats, tal i com acostumava a passar amb les anteriors versions.

please relog in

Nova Interfície Creació Menús

La creació de menús era una mica confusa anteriorment. Ara, s’ha simplificat la interfície de l’Editor, per tal de facilitar la creació de menús de navegació amb una millor usabilitat.

menus millorats

Suport Nadiu Per a formats de Vídeo i Àudio en Streaming

Aquesta nova funcionalitat, ens permet enganxar directament alguns continguts multimèdia, sense necessitat d’incloure plugins de tercers com passava fins ara. Aleshores, des de la Mediateca, podem inserir vídeos i àudios que haguem pujat prèviament.

àudio i video en format natiu

I també és possible inserir l’àudio provinent dels reis de l’Streaming com Rdio, Spotify o Soundclound.

He començat a ritme de Jazz i acabo a ritme de Depeche Mode. Quin canvi! Visca la diversitat.

Atenció Quan Instal·lis Un Nou Plugin

Un cop publicada una nova versió de wordpress, vigila la compatibilitat amb la versió quan instal·lis un nou plugin. Això ho pots veure en el caixetí que indica la compatibilitat. Un color verd ens certifica que no hi haurà problemes. Segurament, els que ja tinguis instal·lats, s’aniran actualitzant en els pròxims dies.

compatibilitat plugin versió actual

Migra’t a la nova versió de WordPress i comenta!

Passi-ho bé i fins el post que ve!

Deixa un comentari