#Divendres TEDx Manresa Xavier Guix “Cambia de Mente”

Aquest blog és una realitat (virtual), gràcies, en part, a aquesta conferencia del TEDx Manresa 2012 a càrrec del psicòleg i escriptor, Xavier Guix.,

A tots en la vida, en algun moment o altre, ens tocar passar per moments durs de crisi personal, laboral, etc. És evident que la conjuntura actual hi té a veure, però de vegades no té perquè tenir relació. Simplement arriba perquè les coses canvien i res pot aturar aquesta dinàmica.

I quan arriben els canvis, el difícil és aprendre a viure’ls com una oportunitat. Dit així queda molt bé, però quan hi ets, no ho veus tan bonic…només penses en com podràs sortir-te’n i si de veritat val la pena lluitar-hi.

Inspirat per aquesta conferencia del Xavier, jo vaig cercar les meves respostes i, sobretot, les meves motivacions. Segurament no són molt diferents de les teves.

Et sonen? Viure d’allò que m’agrada fer i d’allò que sé, amb un sou digne. Treballar amb valors, veure que sóc útil i que ajudo a la gent amb la meva feina. Tenir temps per les coses importants. No sentir-me esclau, ni que m’imposin una forma de pensar pel sol fet de tenir un contracte laboral. No aguantar ni dependre de caps ‘chusqueros‘ que no tenen, ni practiquen l’educació (molt habitual avui dia). Ser amo del meu propi temps… Et són familiars aquestos motius?

Un cop saps el perquè ho fas, has de creure que és possible. Sense això, qualsevol cosa que intentis anirà coixa i segurament fracassarà.

CREURE és la clau que obre la porta dels somnis i de les nostres accions.

Molts cops, ignorem el poder de la imaginació que la natura ens ha donat. Aquesta singularitat ens fa únics; cap més espècie a l’univers conegut, en gaudeix. Visualitzar el que volem és un mitjà que té la ment de transformar-nos a nosaltres mateixos i de reinventar-nos.

https://practicantsapren.com va néixer d’aquesta CREENÇA i cada dia que passa em sento millor INVERTINT el meu TEMPS PRESENT i les meves ACCIONS en crear el futur que imagino. No sé quan aconseguiré aquesta fita, però tinc claríssim que ho intentaré tants cops com faci falta i amb els mitjans que calguin. Gaudir del camí és la confirmació que sé que estic fent allò que vull i que té sentit per a mi.

Gràcies Xavier per obrir-me la ment i els ulls! 

Ara et toca a tu. Escolta’l, creu i ACTUA ARA!

[hr]

TED és una organització sense ànim de lucre.

Fa 25 anys que organitza xerrades arreu del món, per divulgar ‘idees que canvien el món i que val la pena difondre’ sobre la Tecnologia, l’Entreteniment i el Disseny.

D’aquí les inicials T.E.D.

A més, els vídeos són en versió original (anglès) i subtitulats en 58 idiomes, entre ells, el català. Una forma interessantíssima de millorar el nostre anglès, veient vídeos que val la pena conèixer.

[hr]

TEDx Manresa Xavier Guix: “Cambia de Mente”

Aquest divendres a practicant s’aprèn, m’omple de goig presentar una xerrada del TEDx Manresa.

Els TEDx són actes independents del TED oficial però mantenint l’esperit i part del format. A Reus (TEDx Reus) el pròxim divendres 10 d’octubre es celebrarà l’edició 2014. Consulta la seva web per tenir més detalls sobre l’esdeveniment.

tedxreus

Les seves xerrades per personatges propers estan plenes d’aprenentatges. Ensenyances sobre com ens inspirem, com creem, com aprenem, com ens adaptem, com ens superem, des d’un punt de vista local però al mateix temps global…

En definitiva, històries sobre noves maneres de veure el món que ens envolta cada cop més connectat i alhora, més complicat. Espero que les gaudeixis i et siguin útils.

Si aquesta entrada t’ha agradat o t’ha estat útil, [highlight]comparteix-la en les teves xarxes socials[/highlight]. Moltes gràcies per visitar-me i per llegir-me.

[highlight]Si tens quelcom a dir,  si us plau, –>> comenta[/highlight]

Deixa un comentari