15 Súper Bancs de fotos lliures de drets per publicar al teu blog

No saps on pots trobar imatges per fer servir en al teu blog gratuïtament?

Comença per aquest recull de 15 bancs de fotos lliures de drets que trobaràs en aquesta entrada.

Recull de 15 bancs de fotos lliures

Els repositoris o bancs d’imatges de fotos de stock són uns dels recursos que més utilitzo quan he de trobar fotos lliures de drets que valguin la pena.

Jo personalment, quan he acabat d’escriure una entrada, la següent tasca que em queda resoldre, és escollir les imatges que hi aniran. Incloure imatges en una entrada és opcional i alhora conseqüent. Depèn del tipus de blog que tinguis, del tipus d’entrada que facis i del què t’agrada a tu expressar (o explicar) visualment.

Les imatges sempre ajuden a digerir un text llarg.

Vaja, que s’ha de ser (una mica) coherent. Ni més ni menys. Et recomano llegir l’entrada de l’Anna Codina del blog Betesiclicks a on explica de forma molt didàctica sobre el tipus d’imatges que pots utilitzar en el teu blog.

Gràcies als repositoris, pots trobar amb menys temps fotos espectaculars i gratuïtes. Abans només trobava les típiques imatges de stock més tronades que les pel·lícules de Setmana Santa; Internet és enorme, però hi ha algunes imatges de stock que se’t repeteixen més que l’all…

ninot blanc browsing
…odio els “ninotets” blancs de les fotos de stock.

Com ja deus saber, les fotos o imatges protegides per alguna llicència o copyright es poden utilitzar sempre que respectis els termes d’ús indicats. Això vol dir o bé pagant, citant l’autor o demanant permís, etc. Vés amb molt de compte amb aquest tema perquè les sancions poden ser molt desproporcionades si no fas cas del copyright.

A l’altre extrem de la protecció dels drets d’autor, hi ha l’autor que associa la seva obra al domini públic o al CC0 (CAP DRET RESERVAT) i per tant les pots utilitzar com et vingui de gust i on vulguis, sense cap tipus de restricció.

CC-0-PD
Obres sense cap dret reservat. Domini públic.

Al cercador d’imatges de google, pots afinar les cerques segons mida, color i DRETS D’ÚS, entre altres opcions. Si vols trobar-ne d’ús lliure sense restriccions, selecciona “Etiquetades per la reutilització amb modificació”. Trobaràs que n’hi ha moltes però la majoria poc aprofitables. No et refiïs. Comprova que realment siguin lliures d’ús.

imatges-lliures-google

Ara consulta la llista d’aquests bancs d’imatges d’alta resolució i compara-les amb les que has trobat a Google. Jo crec que no hi haurà ni punt de comparació.

1. Skitterphoto

skitterphoto.com hi trobaràs milers de fotografies d’alta qualitat que tothom pot utilitzar com vulgui i amb llicència lliure (cc0). Més clar, impossible. Aquí tens un exemple de la Skitterphoto de la Setmana.

1-skitterphoto

2. Morguefile

El repositori http://morguefile.com/archive és una arxiu de fotos públiques (i gratuïtes) amb finalitats creatives. A l’industria editorial de revistes i diaris, és coneix com MorgueFile el lloc a on es guarden els materials de post-producció per proveir treballs posteriors. Consulta els termes d’ús. Resumidament l’únic que es demana es que no es reclami la propietat de la fotografia i que no es venguin en el format original.

2-morguefile

3. Pixabay

Pixabay ofereix imatges sense drets d’autor que tu pots copiar, modificar o distribuir amb finalitats comercials. També compta amb imatges publicades sota la llicència Creative Commons.

3-pixabay

4. Unsplash

https://unsplash.com. Aquest repositori t’ofereix 10 fotos d’alta resolució cada 10 dies, completament de franc. Espectaculars paisatges i escenes urbanes.

4-unsplash

5. Splitshire

http://splitshire.com és el repositori d’un dissenyador fotògraf que ofereix fotos de stock lliures per a projectes personals i comercials de forma totalment gratuïta. Bé, pots fer-li una donació, si creus que val la pena! Té fotografies força bones amb la temàtica i efectes de moda: Desenfocats, Instagram, dispositius, Contrallums, Gotes de pluja, Menjar, etc.

5-splitshire

6. Viintage

viintage.com és un repositori especialitzat en les imatges d’estètica retro i d’altres èpoques. Aquí trobaràs centenars de pòsters d’estil quincalla de domini públic que no et pots perdre si ets fan dels dissenys vintage. En el seu ‘curiós’ blog trobaràs veritables joies dels fons públics d’imatges antigues de museus i galeries d’art.  Té una part comercial però la part gratuïta segurament no te l’acabaràs.

 6-viintage

7. Imagenes sin copyright

http://www.imagenessincopyright.com, Aquest és un banc defotos de stock lliures que selecciona cada dia imatges d’altres bancs també lliures de drets. Classifica, descriu i documenta cada imatge perfectament per a que et sigui molt fàcil trobar les temàtiques que t’interessen.

 7-imagenes-sin-copyright

8. Pickjumbo

picjumbo.com descarregues gratuïtes de fotografies de stock lliures de drets. Compte! Si mostres un dispositiu d’una companyia clarament identificable, has d’incloure l’avís pertinent.

8-picjumbocom
“Apple, the Apple logo and iPhone are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.”

 

9. Littlevisuals.co

littlevisuals.co és un servei repositori que t’envia per correu i cada setmana 7 fotos d’alta resolució per facis amb elles el que vulguis. O sigui, imatges sense cap dret reservat per la “patilla”.

9-littlevisuals

 

10. PublicDomainPictures.net

http://www.publicdomainpictures.net el seu nom indica clarament quin tipus de fotografies hi trobarem dins d’aquest repositori. Tot i això, verifica que la foto o imatge que et descarreguis sigui realment lliure de drets. També hi trobaràs fotos de stock comercials a un 1€ la foto.

10-public-domain-pictures

Ara si que no tens excusa possible a l’hora de trobar fotografies realment espectaculars. La feinada serà quina escollir…!

11. RealisticShots

Cada setmana afegeix 7 noves fotos. Totes en alta definició, aptes per ús personal o comercial. Es pot filtrar per temàtica.

RealisticShots-DanishSoq

12. Pexels

Repositori d’imatges i fotografies lliures d’altísima qualitat. La pàgina permet cercar per temàtica, per colors i per cerques fetes pels usuaris. Molt bon repositori per trobar fotos originals i de qualitat.

pexels-scott-webb

13. Negative Space

Un altre repositori de fotos lliures de drets (CC0) que permet filtrar les imatges segons la posició dels elements. Molt bona qualitat.

nspace-dandelion-sunset

14. StockSnap.io

Aquest repositori compta amb un dels millors cercadors d’imatges per trobar la teva imatge perfecta. Segons diuen totes les imatges  son CC0, però no està de més revisar-ne els drets per no tenir sorpreses. A més a més, aquest banc permet donar-se d’alta en l’editor gràfic Snappa.

stockSnap-wil-stewart

15. Flickr Creative Commons

Flickr ha estat des dels inicis de la web social una font d’inspiració. Va ser la meva primera xarxa social abans del tot poderós facebook i la precuela MySpace. Si cerques fotos autènticament de domini públic a Flickr en trobaràs a patades.

flickr creative commons

Moltes gràcies per llegir-me.

Deixa un comentari