Com fer “pagar” socialment per el contingut de qualitat

Fer contingut de qualitat és una activitat que consumeix molt temps i esforç. I ja se sap que de vegades aquesta dedicació no rep una resposta proporcional per part de l’usuari. La falta d’atenció en un món informativament hipersorollós pot ser-ne una causa.

information tsunami
Crèdits Intersection consulting by Mark Smiciklas

No és cap notícia que el botons per compartir o per afegir fans a les xarxes socials són un dels l’elements gràfics amb més presència a qualsevol racó d’Internet. Les icones socials estan presents en qualsevol mitjà de comunicació sigui plataforma audiovisual o no, estenen el seu ús més enllà de l’univers online.

Social Media icones
Icones socials per tot arreu

Ens hem acostumat a veure’ls per tot arreu. A conseqüència d’aquesta presència massiva amb nul·la aportació d’informació, l’efecte que provoca és el contrari: una ceguesa per dèficit d’atenció en l’observador, especialment si les icones són sempre les mateixes i els comptadors estan a zero. Aquest efecte és més acusat en els llocs web amb poc tràfic (<100 visites/més) o si es te poca activitat social.

Per sort a WordPress, per tot hi ha un plugin.

Si vols trencar aquesta falta d’atenció i augmentar l’interacció social, prova de sorprendre al visitant, per exemple, protegint una descàrrega d’un fitxer amb aquest fantàstic plugin que permet “pagar” amb un tuït, m’agrada o +1 l’accés a una part del contingut.

Onepress Social Locker és una extensió comercial de pagament però té una versió gratuïta prou versàtil.

afegeix social locker
Un bon plugin per augmentar l’interacció social.

Fes que el teu millor contingut tingui premi. Al final tothom hi guanya!. Pagar amb una interacció social al cap i a la fi, no ens costa gens…!

1. Instal·la el plugin Onepress Social Locker

Ves a Extensions i clica en Afegeix, en el menú d’administració lateral. Quan s’obri el selector de plugins, tecleja onepress Social Locker en la casella de cerca.

afegeix onepress social locker
Afegeix el plugin

2. Crea un pestell nou

La versió gratuïta et permet crear un pestell nou o modificar-ne el predeterminat. Per fer-ho, ves al menú del plugin en el menú lateral de wordpress i clica en All Lockers.

menú social locker

En el llistat, edita el Default Locker per canviar els paràmetres.

Edit social locker
Edita l’opció per defecte

3. Configura els paràmetres del pestell

Si deixes la casella de l’enllaç (1) buida, el plugin pren per defecte l’enllaç de l’entrada (o pàgina) a on s’insereix el pestell. En la capçalera (2), introdueix el missatge principal, fent una crida a l’acció. En el camp (3) inclou les instruccions d’ús com a subtítol, sota la capçalera del missatge principal.

Paràmetres de social locker
Configura els paràmetres del pestell per defecte.

El paràmetre (4) controla l’aspecte del pestell. Jo he deixat, l’opció translúcida per deixar entreveure que hi ha sota. Això va a gustos.

Efecte translúcid social locker
Efecte translúcid del pestell.

No t’oblidis de guardar les preferències modificades. Prem el botó actualitza que trobaràs en la part superior dreta.

guarda les opcions social locker

Tot a punt!

4. Insereix el shortcode del pestell en el contingut

Ara, un cop configurades les opcions, insereix el el codi curt (shortcode) del pestell en l’entrada o pàgina. Això estan fàcil com seleccionar el contingut a protegir (un enllaç o un botó d’una descàrrega) des de l’editor i afegir el shortcode del pestell.

[hr]

Els shortcodes a WordPress són trossets de codi molt útils que permeten estalviar temps i afegir funcionalitats externes dins de les pàgines o entrades, sense tenir que programar. Amb la nova versió “benny” de wordpress, la llista de shortcodes ha augmentat.

Només cal inserir el codi curt, i aquest actua com una drecera entre el fitxer extern i la pàgina a on es fa la crida de la funció.

A wordpress és molt habitual l’ús dels shortcodes però no se n’ha d’abusar, especialment dels que porten els temes o plugins com aquest.

Si un dia desinstal·les el plugin o canvies el tema, els shortcodes associats deixaran de funcionar per convertir-se en un tros de text pla sense cap utilitat que hauràs d’esborrar a “manubrio”.

[hr]

afegeix el codi curt social locker
Com inserir el pestell en el contingut.

També es pot copiar i enganxar la línia de codi que hi ha en la casella Manual Locking.

shortcode social lockers
Codi curt a inserir

La forma és la mateixa: obrir l’editor i pegar el codi curt copiat.

5. Consells d’ús

Aquest plugin no millora el contingut, només atreu l’atenció sobre ell. Per tant, has de decidir quin contingut vols protegir i perquè.

  • Un fitxer per descarregar.
  • Una promoció descompte.
  • El final d’una història o un article concret.

És de sentit comú NO enganyar al visitant amb promeses que després no es compleixen.  En aquest sentit, inverteix tot l’esforç possible en crear contingut de qualitat que sigui ben valorat.

6. Altres plugins per fer pagar socialment

Si aquesta extensió no et convenç, aquí et deixo una llista d’alternatives que no he provat però sembla que també són força efectives.

Si t’ha agradat o tens quelcom a dir, comenta si us plau.

Moltes gràcies per llegir-me.

Deixa un comentari