12 Apps per Millorar la Vida (Digital) i Guanyar Temps

Ens agradi molt o poc, és un fet incontestable que l’eines digitals han entrat silenciosament (depèn dels casos…) a la nostra vida per quedar-s’hi.

És evident que podem tancar-nos en banda i no utilitzar-les, fent veure que vivim 20 anys endarrere però aquesta opció (un pel extrema) ens fa renunciar als seus avantatges i sobretot a una nova manera d’aprendre, relacionar-nos i d’actualitzar els nostres coneixements.

Jo sóc del parer que ara, el repte, és saber utilitzar les aplicacions de [highlight]forma correcta i en el moment adient[/highlight] perquè ens siguin realment útils, sense caure en l’obsessió o en l’atabalament tecnològic. La tecnologia ens pot fer millors, si s’en fa un bon ús però també ens pot torna força idiotes.

Les màquines han d’estar al nostre servei; no a l’inrevés. És a dir, em de treure-li profit guanyant qualitat de vida, temps per nosaltres i, fins i tot, guanys econòmics.

Una de les meves passions és trobar eines que m’ha ajudin a progressar, estalviar temps, etc. Fruit d’aquesta recerca, he fet una llista de les eines que a mi em són útils, pensant que també ho poden ser per a tu.

Són eines pensades per poder guanyar temps, crear contingut i sobretot per pair d’una forma humana, l’allau d’informació que ens cau a sobre cada dia.

[box type=”note” style=”rounded”]Cap enllaç d’aquesta entrada NO fa ús del màrqueting d’afiliació[/box]

1. Evernote

https://www.evernote.com

Aplicació per guardar/classificar/relacionar tota classe de notes i arxius que la vida (digital) d’avui requereix. Actualment té 100 milions d’usuaris… que es diu ben aviat!

Amb Evernote pots crear-te un sistema de captura personal d’informació de tot tipus sincronitzat en un sol lloc i per a tots els dispositius que utilitzis. La clau perquè sigui útil és saber crear-se un procés de classificació que realment s’adapti a tu. Quan tens poques anotacions, la gestió és molt fàcil però quan superes les 4.000 notes et cal una organització eficient per trobar les coses que et són importants. És gratuït amb limitacions.

Jo utilitzo el compte prèmium que costa uns 39e/any.

2. Recordit: fes gifs animats amb 1click (o 2)

http://recordit.co

Crea captures de pantalla animades de curta durada transformant-les en GIFs animats amb un parell de clics. Recordit ho fa superfàcil i ràpid.

Gratuït.

recordit gif - practicantsapren.com

3. Pixlr

http://pixlr.com

En realitat són 3 aplicacions de franc per editar/retocar/transformar imatges fàcilment.

* Pixlr Editor, per editar/retocar d’imatges via web a l’estil photoshop però sense photoshop. Emula perfectament l’entorn d’edició del programa d’Adobe. Completíssm

* Pixlr Express, enfocat més a la transformació de la foto afegin-t’hi efectes, textos amb estíl, marcs i icones. Amb més de 600 efectes segur que no sabràs ni per on començar.

* Pixlr-O-Matic, Aplicació estil instagr.am més enfocada a les xarxes socials.

Visita el seu blog i aprèn a editar les teves fotos de forma espectacular.

Exemple: Turning a Photo into Art with Pixlr Express http://vimeo.com/98155673

4. JustDelete.me

http://www.justdelete.me

Si no saps com donar-te de baixa d’una web o una xarxa social, aquest servei gratuït t’ho posa ben fàcil. Selecciona la xarxa en qüestió i vés directament a l’enllaç per donar-te de baixa. No et passis el dia buscant a on és.

Truc: Amb un senzill codi de colors, t’informa de les webs o serveis socials dels quals és IMPOSSIBLE esborrar-ne el compte.

5. Unroll.me

https://unroll.me

Unroll.me és un servei gratuït que simplifica la teva safata d’entrada, donant de baixa de forma automàtica les subscripcions que ja no desitgis.

Allibera’t de les subscripcions comercials que inunden el teu correu sense perdre ni un minut del teu valuós temps. Al mateix temps, l’aplicació t’organitza les subscripcions que t’interessen per blocs i te les mostra agrupades en la franja horària que millor et vagi (matí/migdia/nit).

Recupera el control de la teva safata d’entrada amb un parell de minuts i sense compassió. Funciona amb gmail, Yahoo, icloud i microsoft.

6. F.lux

https://justgetflux.com

Aquesta aplicació minimitza automàticament la llum blava del monitor de l’ordinador conforme va arribant l’hora d’anar a dormir. Està demostrat científicament que les pantalles LED desprenen tonalitats de llum blava que altera el cicle circa-diari que és el que s’encarrega de regular el descans provocant alteracions en el dormir.

F.lux regula la brillantor del monitor progressivament d’acord amb l’hora d’anar a dormir que tu programes i segons l’horari local.

Per descansar millor, evita la llum blava de la pantalla de l’ordinador/TV LED/Tauleta/Mòbil quan és fa tard. 

Si t’interessa el tema, llegeix aquest article del blog de com dormir 8 hores seguides a l’era digital.

7. SelfControl (Mac)

Si la voluntat és feble, SelfControl és INFLEXIBLE.

Bloqueja l’accés a les distraccions, pàgines web, xarxes socials i serveis que indiquis en la teva llista negra durant el temps que la programis. Productivitat per la via dura assegurada.

Compte! Un cop iniciat el temps de desconnexió, no podràs accedir als llocs indicats en la llista negra encara que reiniciïs l’ordinador. 

Només per a MAC. Gratuïta.

8. ColdTurkey (Win)

Fa el mateix que l’anterior però per Windows. Aquesta té plans de subscripció per empresa.

És gratuïta amb limitacions. Accepta donacions per a programes d’ajuda al tercer món.

9. Canva.com

Si no saps dissenyar imatges amb les mesures que cada xarxa social necessita, aquesta aplicació web te plantilles exactes amb centenars  d’imatges composades, icones, tipus de lletres i cartells per a modificar.

El veritable problema de l’aplicació és no morir de sobredosi (o de mal gust) a l’hora de saber combinar les inacabables opcions. En aquest cas, cap problema. Canvas t’ensenya gratuïtament com fer dissenyar les teves imatges

Aquest servei/eina online està patrocinada per l’emprenendor Guy Kawasaki. El servei bàsic és de franc però pot cobrar segons les imatges que utilitzis.

 

10. Hours – Time Tracking App

La gestió i el control del temps en les tasques és clau per fer avançar els teus projectes per bon camí. Per això, controlar i reportar no ha de suposar una càrrega de feina afegida més difícil que la pròpia feina en si. Aquest és el punt feble de moltes aplicacions de control: tenir que invertir més temps en controlar i reportar que no pas en fer. No cal dir que són aplicacions inútils i no funcionen.

Hours és molt fàcil d’utilitzar i és molt eficient a l’hora de controlar el temps entre els diferents projectes, sobretot gràcies de la forma visual com ho fa. També permet descarregar reports dels projectes en CSV o en PDF.

De moment per iOS solament i de pagament. 

Alternativa gratuïta amb limitacions i molt semblant via web/app: http://www.timelyapp.com

11. Feedly Pro

D’un any ençà que el vaig contractar, el servei de Feeds RSS heretat del tancament de Google Reader, ha millorat molt en quan a la cerca d’articles, afegint funcionalitats d’altres eines com ara Dropbox i Evernote.

Per mi, Feedly Pro és un gran estalvi de temps a l’hora de cercar contingut de qualitat i una gran font inspiradora d’idees rellevants.

L’ultima millora Pro, el Dropbox Vault, permet guardar l’article marcat en PDF directament en el teu Dropbox. L’integració amb l’Evernote també és espectacular. Malgrat la millora del servei, crec que li caldria algun retoc en l’interfície de les aplicacions per iOS i de la manera que té de gestionar/organitzar els feeds.

Tot i això, i segons el meu parer, Feedly Pro, s’ha ben guanyat la renovació del servei per un any més.  Cost: 45e/any

12. Maps.me (ios & android)

http://maps.me/en/home

Anar de viatge és una de les activitats que més et fa aprendre… sobretot per com arribar als llocs. Ens hem acostumat a consultar per Internet la ruta mitjançant mapes en temps real però quan estàs en un altre pais la connexió a Internet et pot sortir moooolt cara! Per tant, has de viatjar sense mapes disponibles al mòbil.

Amb aquesta aplicació, tindràs els mapes de franc (ampliables) i descarregats en el teu dispositiu.

Un cop instal·lada consulta el país que hagis d’anar de viatge i baixa’t PRÈVIAMENT l’ampliació del mapa general.

Preu: Gratuïta aquesta setmana! Dona’t pressa!

Espero que et siguin força útils tal i com a mi em serveixen. És feina de cadascú, esbrinar quin és el grau d’importància d’aquestos guanys i quin esforç et suposa en el teu dia a dia.
El dia continuarà tenint 24 hores però potser les aprofitaràs millor.

Depèn de tu.