Divendres TED: Nilofer Merchant “Tens una reunió? Surt a passeig”

L’accés a Internet, va començar en els nostres ordinadors de sobretaula. Asseguts davant les pantalles, hem conegut i experimentat les seves propietats magnètiques, navegant-hi durant hores i hores, alhora que hem anat reduint progressivament, la nostra activitat física.

Els nous hàbits on-line, afegeixen més hores sedentàries, i estan provocant un alarmant deteriorament de la salut. 

Segons la Nilofer Merchant, seure és el més habitual i no ens n’adonem. Fins i tot, estem més hores asseguts (9,3h) que no pas dormint (7,7h, si arribem).

Estar masses hores escalfant la cadira, no és bo. No sols per a l’estètica de les parts toves, sinó també per a la nostra qualitat de vida. Trencar amb regularitat, les estones que passem asseguts, té beneficis físics i intel·lectuals.

Per començar a practicar, aixeca’t i mira’t el vídeo dret. Seran només 4 minuts.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]TED és una organització sense ànim de lucre. Fa 25 anys que organitza xerrades arreu del món, per divulgar ‘idees que val la pena difondre’ sobre la Tecnologia, l’Entreteniment i el Disseny. D’aquí les inicials T.E.D.[/box]

A més, els vídeos són en versió original (anglès) i subtitulats en 58 idiomes, entre ells, el català. Una forma interesantíssima de millorar el nostre anglès, veient vídeos que val la pena difondre.

Nilofer Merchant “Tens una reunió? Surt a passeig”

Com moltes de les xerrades TED, la Nilofer va saber veure més enllà de la seva rutina habitual i va trobar una solució a un problema invisible, entre dues activitats aparentment contraposades: les obligacions laborals i els hàbits saludables.

Una proposta molt interessant, encara que dubto que trobi resposta en el món laboral d’aquest país (el que jo conec). Reunir-se llargues estones, per no dir res, és l’esport nacional dels directius ineficients, per dir-ho finament. Ja m’imagino el rictus de la seva cara, davant la idea de sortir a passejar mentre ens reunim…un poema, vaja.

En tot cas, no oblidis la reflexió de la Nilofer Merchant:

[quote style=”boxed”]Seure s’està convertint en el fumar de la nostra generació.[/quote]

O sigui, que mou el cul i fés salut, però abans comenta, si us plau.

PD: Si aquesta entrada t’ha agradat o t’ha estat útil, [highlight]comparteix-la en les teves xarxes socials clicant els botons de la barra flotant que tens a la teva esquerra[/highlight]. Moltes gràcies per visitar-me i per llegir-me.

[highlight]Si tens quelcom a dir,  si us plau, –>> comenta[/highlight]

1 comentari a “Divendres TED: Nilofer Merchant “Tens una reunió? Surt a passeig””

  1. Encara que la feina que fas amb l’ordenador l’has de fer sentada.M’imagino lo gratificant que deu ser poder parlar i aclarir coses tot passeigant.
    Es un concepte molt nou, ojalà es podes implementar.
    Magda

Deixa un comentari