Guia Didàctica Per Escollir un Bon Hosting a Bon Preu per al teu Blog WordPress

L’objectiu d’aquesta entrada és explicar-te, sense massa tecnicismesquè has de tenir en compte per escollir un bon hosting a bon preu amb una qualitat digna per al teu Blog WordPress. Al final de l’article, et dic quins hostings faig servir jo i un llistat alternatiu (que no he provat) dels que també et podrien anar bé.

Per a mi, qualitat digna vol dir:

 • Pressupost ajustat (<entre 100 i 120 €/any). O sigui, a bon preu.
 • Servei eficient per un blog que comença.
 • No donar gat per llebre; s’entén, no?

L’allotjament web és la part essencial de qualsevol projecte web i per això cal escollir el hosting de la millor manera possible. Dependrà, es clar, del que vulguis fer. Jo he fet aquesta guia bàsica des d’un punt de vista pràctic, pensant en una persona que comença en el món wordpress.

Penso que si et prens seriosament el teu projecte, has d’evitar el servidors gratuïts i contractar quelcom amb cara i ulls, d’acord amb les teves necessitats.

[box type=”tick” size=”large” style=”rounded”]Per evitar suspicàcies, aquesta entrada sols explica la meva experiència d’usuari del que he provat i funciona. I partir d’aquí, extreu les teves conclusions segons el que necessitis i les solucions que coneguis. Tampoc faig ús de cap enllaç afiliat (promocions).[/box]

Feta aquesta petita introducció, aquí tens l’index del que veuràs en aquesta guia.

[ordered_list style=”decimal”]

 1. Requeriments mínims per a allotjar WordPress.
 2. Tipus de Hostings.
 3. L’opció WordPress.com.
 4. Llistat de servidors dignes per a començar amb WordPress. (segons el meu parer)

[/ordered_list]

En marxa, doncs!

1. Requeriments mínims per allotjar WordPress

Per posar en marxa WordPress, es recomana contractar servidors que funcionin amb Linux/UNIX, sistema més que comú (i barat) avui dia. Els servidors que funcionen amb Windows, a priori no és possible instal·lar-hi WordPress. Tot i això, si suporta l’eina WebMatrix3, sí que es pot però ignoro quin rendiment té. No l’he provat.

Els requeriments mínims del servidor per allotjar la versió WordPress 3.2 (la versió actual és la 3.9) són:

[unordered_list style=”green-dot”]

 • PHP versió 5.2.4
 • MySQL versió 5

[/unordered_list]

php i mysql

Si tot això et sona a xino, no pateixis. No és condició indispensable saber-ho en detall per a fer funcionar WordPress. Tot i això, el coneixement mai fa destorb i sempre et pot ajudar. Si l’allotjament que contractes diu explícitament que pots fer ús de wordpress, els requeriments mínims es donen per suposats.

Conjuntament amb la manera tradicional de pujar continguts (amb FTP), se sol oferir sense càrrec addicional la instal·lació de WordPress (o tota calsse de paquet de codi obert) AMB 1-CLICK mitjançant auto-instal·ladors. Assegura’t que això certament és així i no et cobren un EXTRA per aquest ítem.

cPanel Web Hosting
Exemple d’instal·ladors d’aplicacions de codi obert

2. Tipus de Hostings

A grans trets podem establir quatre tipus d’hostatges segons l’ocupació i utilització que fas del servidor. Els he organitzat de menys a més prestacions. En aquest punt no he inclòs els gratuïts. Aquests són:

[unordered_list style=”bullet”]

 • Virtuals compartits (Shared o web hosting)
 • Virtuals privats (VPS hosting)
 • Servidors dedicats
 • Administrats exclusivament per hostatjar WordPress

[/unordered_list]

Hostings virtuals compartits (shared o web hosting)

És l’opció ideal (i més popular) per els que comencen amb wordpress, tant per posar en marxa un blog com per una botiga online. Llogues una part molt petita d’un servidor  virtual. Algunes ‘ofertes shared’ parlen d’ocupació de disc i ample de banda IL·LIMITAT per un preu mensual molt baix.

No t’enganyis. Mentre tinguis un tràfic baix, tot funciona però és possible que tinguis que migrar cap a una solució superior, si demanes massa recursos al servidor.

Esbrina quines són les condicions per complir amb un ample de banda IL·LIMITAT, i per no tenir caigudes o lentitud en la càrrega de les pàgines…! No t’oblidis que estem parlant de pagar 6-7 euros/mes (o menys) en aquesta modalitat.

Servidors Virtuals Privats (VPS)

Els allotjaments en Servidors Virtuals privats són els més adients per a desenvolupadors o llocs webs amb un tràfic mitja-alt. És una solució escalable, es a dir, pots créixer conforme ho necessites sense canviar de modalitat.

Per aquesta opció, són necessaris coneixements tècnics per a treure-li un rendiment a la màquina VIRTUAL que t’hostatja. Existeix l’opció de què sigui administrat i per tant, tinguis el suport d’un equip expert al darrera que t’assessora.

Totes aquestes necessitats, poden costar entre 70 i 120 euros/mes segons les opcions desitjades.

Servidors Dedicats

Si necessites aquest tipus de hosting, aquesta guia ja fa estona que s’ha quedat petita. Com el propi nom indica, aquesta modalitat lloga el servidor SENCER al proveïdor i per tant has de comptar amb el personal tècnic adient per configurar, mantenir, optimitzar la màquina.

Aquí tens, igual que l’anterior tipus, la possibilitat de que sigui d’administrat o no pel propi proveïdor, estalviant-te personal propi. Reservats per a clients que puguin pagar de 500-700e/mes en endavant…!

Servidors administrats per allotjar exclusivament WordPress

Aquest quart nivell és una solució a mida per clients que sols treballin amb WordPress. Això vol dir, que tot l’espai i els recursos que llogues estan exclusivament optimitzats per a fer funcionar el teu WordPress amb el màxim rendiment, d’acord amb les prestacions que contractes. També ofereixen un suport especialitzat.

En aquest nínxol, destaco els serveis a mida oferts per WPengine que van des de 29$ fins a 250$. Una opció a tenir en compte si no tens temps de pensar en temes tècnics i vols tenir un WordPress eficient, ràpid i segur.

Plans hosting WPengine

3. L’opció WordPress.com

En una altra entrada del blog, t’explico quina és la finalitat i què ofereix WordPress.com.

Aquí tens la possibilitat de publicar un blog de franc mitjançant WordPress, afegint publicitat, limitacions d’ús per tot arreu i la paraula wordpress a la teva direcció ( www.elteublog.wordpress.com ).

Per mi no és una opció vàlida, però te la cito per si la vols tenir en compte. Pots treure la paraula wordpress de la direcció web, si registres (compres) el domini des de la pròpia pàgina wordpress.com, oferint-te un hosting mínim amb poques funcionalitats.

WordPresscom Plans

Només PERMET el comerç electrònic en la modalitat més cara, es a dir,  si pagues com a mínim 220e/any. Una mica car! Caldria veure amb més detall quines són les condicions d’ús per saber que permet i que no permet.

Com a curiositat, WordPress.com també ofereix el servei de hosting dedicat VIP WordPress només apte per a empreses amb necessitats globals com Time.com o la CNN.com amb gran pressupost per gastar de més de 6 xifres.

Plans VIP WP.com

[hr]

[quote][dropcap]D[/dropcap]ada curiosa: Llogar un hosting et pot sortir més barat que fer un tallat al dia (preus spain-style). Un tallat 1’10e (de mitjana) x 365 = 400e aprox/any[/quote]

[hr]

4. Llistat de servidors dignes per començar amb WordPress

[highlight]Cal destacar els que he provat i m’he funcionen (no són enllaços afiliats) :[/highlight]

[unordered_list style=”tick”]

 • Hostgator -> Un pla shared baby a 2 anys surt molt bé de preu. Tauler de control mitjançant cPanel. Instal·lació de WordPress en 1-click. Còpies de seguretat incloses.
 • Namecheap -> Un pla shared professional més econòmic encara. Tauler de control mitjançant cPanel. Instal·lació de WordPress en 1-click. Còpies de seguretat incloses.

[/unordered_list]

Tarifes hostgator

Et resumeixo les coses que he tingut en compte:

 • Administració del servidor via web mitjançant el taulell cPanel (Si no saps que és, Prova’l). No és necessari saber comandes UNIX per a fer funcionar un hosting linux. Tot és molt fàcil i intuïtiu. Per suposat que si les saps, li treus més profit.
 • Amb un contracte a 2 anys, pagat tot de cop, aconsegueixes un preu mensual molt bo.
 • Instal·lacio de WordPress amb 1-click, es a dir, en 2 minuts llest.
 • Sense límit en adreces de correu, ftps i dominis. Llistes i ‘autoresponders’ inclosos.
 • Sense límit en bases de dades i productes botiga online.
 • SSL inclòs.
 • Estadístiques web incloses.
 • Còpies de seguretat incloses.
 • Suport 24/7 i tutorials en vídeo.

Aquí tens una altra llista de hostings que poden oferir un rendiment semblant amb preu assequible. No els he provat.

[unordered_list style=”bullet”]

 • cdmon.cat: pla junior. Assistència en català o castellà. El tauler no és cPanel però la gestió és la mateixa. Preparat per Instal·lació de WordPress en 1-click. Es limiten dominis, correu i moltes més coses.
 • Bluehost optimitzat per wordpress: Basat en tecnologia VPS i optimitzat per a fer funcionar WordPress. Aquest ja és una mica més car (<20e/mes). Assistència en anglès.
 • Dreamhost web hosting: costa uns 9$/mes. El tauler no és cPanel però la gestió és la mateixa. Preparat per Instal·lació de WordPress en 1-click. Còpies de seguretat incloses.
 • Siteground.com: l’opció ‘GrowBig’ té molt bona pinta però a 13e/mes. Tenen suport en castellà 24/7 i per telèfon.
 • Webhostinghub.com: l’opció ‘dynamo hosting’ sembla força adient, 6e/mes. Caldria analitzar la lletra petita.
 • Nominalia Pack hosting professional: 7 euros/mes (iva incl.) sense domini sembla un bon preu. Té limita la quantitat de productes? si vols muntar una botiga online. Caldria analitzar la lletra petita.
 • Inmotionhosting.com: el pla ‘Business Power’ té molt bona pinta (4e/mes!) i una volaració molt bona dels compradors. Caldria analitzar la lletra petita.

[/unordered_list]

i fins aquí aquesta guia super bàsica per orientar-te a escollir un servidor per al teu wordpress. Espero que et sigui útil i t’ajudi decidir-te, estalviant algun euret.

Si necessites qualsevol aclariment, ja saps, comenta o contacta’m.

Deixa un comentari