3 Serveis de Google Necessaris Per a Obrir l’Aixeta dels Visitants

Cercar a Internet té un nom i el sap tothom: Google. Les últimes estadístiques a Espanya, mostren que de cada 100 persones que cerquen, 95 ho fan amb el cercador de Google (si visquessis a la Xina o a Rússia, les estadístiques són ben diferents).

En conseqüència, si vols progressar adequadament en el món digital, necessites fer-te amic de Google si o si.

A part de conèixer i aplicar les estratègies de posicionament SEO que sumen, per obrir l’aixeta de les visites de Google en menys temps, pots utilitzar els serveis gratuïts que t’ofereix per obtenir un posicionament digne en un temps relativament curt (5,6 mesos aproximadament). En el cas de no fer-ho, millor espera’t assegut a que Google obri les portes…

Els serveis drecera dels quals et parlo són: Google Webmaster Tools, Google Authorship i Google+.

1. Google Webmaster Tools

Google webmaster tools

Google Webmaster tools és un servei web gratuït, creat per a què els administradors web, puguin verificar i optimitzar les pàgines web per a ser visualitzades sols en els resultats de cerca de Google.

Per a utilitzar-la, caldrà tenir un compte a Google i verificar que som els propietaris del lloc web. Aquesta eina ens permet revisar, entre d’altres, els següents apartats:

[unordered_list style=”tick”]

  • Enviar i revisar el mapa del nostre lloc web (sitemap), Important!
  • Veure quins enllaços interns i externs té el nostre lloc web
  • Veure si el nostre lloc web té una bona salut (codi depurat i enllaços sense trencar)
  • Saber quan ens passa a veure el robot de Google, què ens indexa
  • Comprovar i ajustar la freqüència d’indexació del contingut
  • Veure estadístiques del lloc web quan Google l’indexa i els errors que s’han de corregir
  • Verificar l’autoria dels teus articles per enriquir els resultats de cerca

[/unordered_list]

Si encara tens dubtes, mira’t el vídeo subtitulat en català sobre quines són les avantatges que ofereix l’ús de les eines per a administradors web de Google. Visita el seu blog en anglès o espanyol i estigues al corrent de les seves novetats i tècniques.

2. Google Authorship

Servei d'autoria de Google

Aquesta eina porta cua i una certa polèmica. El motiu? Authorship markup és l’eina de Google que enllaça el contingut que creïs, amb el teu perfil de Google+… Sí, ho has sentit bé. Google+, la xarxa social fantasma de Google, s’uneix als resultats de cerca per decret.

Aquell perfil que tens oblidat en un racó digital, ara el necessites per millorar el teu Page Rank. D’aquesta manera, Google vol fer front a l’augment imparable de facebook,  amb allò que domina i marca les regles: el seu motor de cerca.

Concretament, aquesta eina, és una mena de signatura d’autor que influeix en els resultats de cerca i en la seva visibilitat, i s’han inclós dins de l’algorisme de Google amb una nova variable, l’AuthorRank, que medeix la identitat de l’autor, millora el Page Rank de les seves publicacions i enriqueix els resultats de cerca. Tot això, sempre i quan s’enllaci amb el perfil de Google+ i es faci ús del boto +1. Si això són exemples de bones pràctiques ‘naturals’, jo sóc bomber…en fi, si tens un negoci o vols crear una marca personal, això  és el que hi ha.

Un cop validada la teva autoria amb Google+, els resultats de cerca de les teves pàgines i publicacions apareixaran destacats i millorats amb la teva foto (la que tens al perfil del Google+). Aquests resultats ‘ampliats’ s’anomenen ‘rich snippet’ i a sota tens un exemple de com queda tot plegat.

Rich Snippet exemple authorship

Clar i català, si vols pujar el rànquing del teu lloc web, estàs ‘obligat’ a utilitzar la xarxa social de Google i a verificar-te com autor que hi contribueix. Sí, has de passar pel tub, pel you tube, pel Google+ i tot allò que el senyor G. consideri…o no. Les normes són les seves però la decisió és teva.

3. Google+

Google+ funcions

Fes una bona impressió. Google+ t’ajuda a controlar com apareixes a Google+ i a tots els productes i serveis de Google” diu la introducció al servei social de Google. Tota una declaració que confirma l’estratègia que ho lliga tot. Aquesta capa social ‘imposada’, té punts a favor, com permetre compartir segmentadament mitjançant els anomenats ‘Cercles‘ i les videoconferències públiques ‘Hangouts‘, que emeten directament des del canal de youtube.

Google+Negocis

Si ets una empresa, no tens elecció. Hi has de ser per promocionar el teu negoci i sobretot, per sortir als resultats de cerca locals. Prova d’això, és el recentment estrenat servei Google Local, dins del Google+ Negocis, per a posicionar empreses tant en l’eina de mapes com en els resultats de cerca. Tota aquesta estratègia ‘obligada’, distorsiona i posa en entredit l’ús real d’aquesta xarxa social. Oficialment, són 500 milions d’usuaris, però no s’especifica quants d’aquestos són actius regularment (es diu que uns 138). És el que té forçar als usuaris a registrar-se sota pena d’aparèixer en la pàgina 1000 dels resultats.

Ja tinc els tres serveis, i ara què?

Doncs paciència i bon fer publicant continguts. Els senyors de Google, es prenen el seu temps per comprovar que no fas trampes i que compleixes les seves normes, abans d’enviar-te tràfic de qualitat cap a les teves pàgines. Tranquil·lament podem passar entre 5 i 6 mesos, abans que l’aixeta de les visites s’obri.

I recorda, tal com s’obre, es pot tornar a tancar. Els seus capricis són inescrutables.

Deixa un comentari