Els 10 Millors Plugins WordPress per Compartir Socialment amb 1-Click

Avui dia a la gent li agrada compartir socialment tot allò que troba atractiu/divertit/interessant/útil.

Però que el contingut sigui bo, no és suficient; cal també, posar el procés de compartir a les xarxes socials fàcil i ràpid.

El que passa és que la paraula “fàcil” de vegades no l’entenem igual. Per a mi, fàcil, equival a dir que de manera senzilla, i amb un sol clic, l’usuari pugui compartir socialment el que vulgui, de forma quasi instantània.

Amb un exemple, es veurà més clar.

Prova de compartir el gran Ecce Homo de Borja, “re-interpretat” per la Senyora Cecilia Giménez. Passa el ratolí per sobre i…Oi què s’entén?

Ecce homo by Cecilia Giménez
Comparteix l’imatge del Ecce Homo amb un sol clic

Un simple botó ben posat o una barra flotant, fan possible atreure més tràfic cap el teu lloc web gràcies a l’efecte amplificador de les xarxes socials. Si per compartir qualsevol contingut el visitant necessita més d’1 minut, la facilitat es perd.

Simplement, l’usuari marxa sense difondre el teu contingut. 🙁 OMG!

En aquest aspecte, WordPress és meravellós per la quantitat d’eines i plugins GRATUÏTS que tenim a la nostra disposició. Però això, és com tot; amb tantes possibilitats, escollir el plugin ideal és difícil, i a més, consumeix molt temps.

Estadistiques-WordPress-practicantsaprencom

Per evitar que perdis temps, he creat una llista amb els 10 millors plugins WordPress per compartir que pots trobar sota la capa de la Terra. És a dir, plugins que de forma automàtica acceleren el procés de compartir el contingut que crees amb tant esforç i li posen en safata a l’usuari. O sigui, ridículament FÀCIL!

Estalvia’t la feina (i el temps) de buscar entre milers d’extensions (plugins) que funcionen a mitges o de forma mediocre.

Consulta la llista i ves de cara a barraca. Només hauràs de decidir amb quin et quedes.

Els 10 Millors Plugins WordPress Per Compartir Socialment

Llista ordenada de menys a més descàrregues.

1. Flare

El primer de la llista és aquest plugin discret en descàrregues però super senzill de configurar (en 3 minuts el poses a punt). És possible instal·lar les barres amb els botons socials al principi, al final o flotants. Això va com tu vulguis. També pots personalitzar els botons de les xarxes socials i en quins llocs vols que apareguin (entrades, pàgines, etc).

Jo personalment el trobo molt subtil i ben dissenyat. És el que ara mateix utilitzo al blog; el pots veure en acció.

Flare-WordPress-Plugins-Socials-practicantsaprencom

Preu: Gratuït.

Més detalls de Flare al repositori de WordPress.org

2. Share Buttons by E-MAILiT

Aquí tens un altra barra de botons socials socials que pots ubicar en qualsevol lloc. Aquesta però funciona com una pestanya que s’expandeix al clicar-la. És possible configurar el servei en centenars de xarxes socials però dubto que n’utilitzis més de 5. Els botons són menys estilitzats que l’anterior però en canvi pots enllaçar el teu compte de Google Analytics per extreure les mètriques corresponents.

Share-Buttons-by-E-MAILiT-WordPress-Plugins-practicantsaprencom

Preu: Gratuït.

Més detalls de Share Buttons by E-MAILiT al repositori de WordPress.org

3. Pinterest “Pin It” Button

Aquest senzill plugin només serveix per penjar imatges a la xarxa social Pinterest. Es configura en un parell de minuts i és molt útil, especialment si els teus usuaris són”Pinaires”. L’extensió instal·la un sol botó que apareix cada cop que el visitant passa el ratolí per sobre d’una imatge. Publicar “Pins” a Pinterest és facilíssim amb aquest plugin. Té una valoració de 4’6 sobre 5. Mira’t la demo.

Pinterest--Pin-It-Button-WordPress-Plugins-practicantsaprencom

Preu: Gratuït.

Més detalls de Pinterest “Pin It” Button al repositori de WordPress.org

4. Social Media Feather

El principal objectiu d’aquest plugin és afegir barres de botons per compartir sense alentir la càrrega de les pàgines. És possible ubicar-los per tot arreu. Els botons són minimalistes i poc intrusius, i a més, es poden configurar amb efecte Rollover, es a dir, s’il·luminen quan el cursor del ratolí passa per sobre. Les icones de l’opció PRO són en alta definició, adaptades a les pantalles Retina de l’iPad.

Un altre aspecte a destacar, és que el plugin no utilitza javascript, fet que accelera moltíssim la funcionalitat del compartir. Prova’l aquí.

WordPress-Social-Media-Feather--WordPress-Plugins-practicantsaprencom

Preu: Gratuït.

Més detalls de Social Media Feather al repositori de WordPress.org.

5. Digg Digg by Buffer

Extensió social que afegeix una barra flotant al teu lloc web. La pots personalitzar com vulguis i a on vulguis. Desenvolupada pels creadors de la genial aplicació Buffer, permet inserir-hi un botó que connecta amb qualsevol xarxa social (les típiques i de més rares), la seva aplicació i amb altres serveis en línia per guardar pàgines per consultar a posteriori com Pocket. També inclou el botó d’impressió o d’enviar per correu. Simple però super efectiva. Fes un cop d’ull a la barra en acció en el seu fantàstic blog.

Digg-Digg--WordPress-Social-Plugins-practicantsaprencom

Preu: Gratuït.

Més detalls de Digg Digg al repositori de WordPress.org

6. Shareaholic

Amb aquest plugin, podràs gaudir de tres potents aplicacions (botons socials, compartir imatges i contingut relacionat) per potenciar i difondre al màxim el contingut del teu blog. Extensió molt útil que farà que el visitant passi més temps en les teves pàgines mentre descobreix contingut relacionat i el puja fàcilment a les xarxes socials. Com els altres, permet inserir barres o botons socials a on més t’interessi. Segurament hauràs vist les seves icones característiques en molts blogs. També inclou una interessant part de mètriques analítiques del que es comparteix.

Comprova l’aspecte de les icones abans d’instal·lar-les.

Shareaholic---share-buttons---related-posts---WordPress-Plugins-Socials-practicantsprencom

Preu: Gratuït.

Més detalls de Shareaholic al repositori de WordPress.org

7. ShareThis

Recentment remodelant per guanyar rapidesa i millor interacció, aquest plugin, famós per l’icona verda, va molt més enllà dels simples botons i inclou també diverses aplicacions que potencien la compartició. En una sola eina, tens inclòs una analítica social via web del que es comparteix, un índex de qualitat social del teu lloc web, botons discrets però molt efectius, webinars sobre com millorar el contingut i propiciar-ne la compartició, funció que permet inserir una signatura del teu lloc web a qualsevol text copiat o compartit.

ShareThis--Share-Buttons-and-Social-Analytics---WordPress-Plugins-practicantsprencom

Preu: Gratuït.

Més detalls de ShareThis al repositori de WordPress.org i en el seu magnífic blog.

8. Share Buttons by AddThis

Entrem ja en el terreny dels més descarregats. El plugin d’AddThis se’l reconeix per l’icona taronja amb el signe “+” de color blanc i simplement instal·la una barra amb les icones socials. Permet compartir el contingut en quasi totes (per no dir totes) les xarxes socials del planeta Internet. Inclou un petit mòdul d’estadístiques (molt bàsiques) del que és comparteix per veure’n l’efectivitat.

AddThis-Share-Buttons-by-AddThis---WordPress-Social-Plugins-practicantsaprencom

Preu: Gratuït.

Més detalls de Share Buttons by AddThis al repositori de WordPress.org

9. Sociable

Si l’anterior plugin era bastant senzill, Sociable el guanya tant en usabilitat com en efectivitat. Aquest plugin, et permet fins i tot incloure les teves pròpies icones en els botons i personalitza el missatge. Poca cosa més. Senzillesa i efectivitat per una tasca molt concreta.

Sociable---WordPress-Plugins-practicantsaprencom

Preu: Gratuït.

Més detalls de Sociable al repositori de WordPress.org o en el seu lloc web.

10. Share Buttons by AddToAny

I per fi, la ‘crème de la crème’ dels plugins wordpress per compartir contingut. Aquest plugin fa el mateix que els altres però de forma superior en termes d’eficiència ( 0% CPU, 0,79 MB d’utilització de memòria, 0,02 seg de temps d’execució). A part d’això, les seves funcions inclouen:

[unordered_list style=”tick”]

  • Barres de compartir flotants o fixes RESPONSIVES.
  • Icones vectorials
  • Integració amb Google Analytics, bit.ly i goo.gl
  • Sense necessitat de login obligat
  • Optimitzat per a pantalles tauletes Retina i per a Smartphones
  • Optimitzat per a WordPress, Per a temes amb HTML5 i XHTML
  • Ampli suport de 8 anys de desenvolupament
  • Traduït al català!

[/unordered_list]

Fes un tast de la demo d’aquest magnífic plugin. Recorda, la seva icona és el quadrat blau amb el signe ‘+‘ blanc.

Share-Buttons-by-AddToAny-WordPress-Plugins-practicantsaprencom

Més detalls de Share buttons by AddToAny al repositori de WordPress.org.

Ara et toca a tu; Si t’ha agradat aquest article, comenta o comparteix. Estaré molt agraït!

PD: Si m’he deixat algun plugin que hauria de ser-hi, si us plau, fes-m’ho saber!

Deixa un comentari