17 Apps Gratuïtes Per Optimitzar Amb Estil Les Imatges Lliures Del Teu Blog

Les imatges ens tenen el cor i el cap robat. És un fet evolutiu.

El nostre cervell processa 60.000 vegades més ràpid les imatges que el text. No és estrany doncs que a Internet es mogui una quantitat astronòmica de dades multimèdia per captar l’atenció dels usuaris.

Tenim un cervell visual.

Les imatges, fotografies, vídeos, música, etc formen part de la nostra realitat online i és per això que és essencial saber crear una identitat gràfica coherent en el teu blog.

tuit-mes-retuitejat
El tuït més retuitejat de la història tenia una selfie.

Sense imatges originals, el teu blog tindrà més difícil destacar en mig d’aquesta gran explosió de dades visuals. L’oportunitat de retenir l’usuari, quan ens visita per primer cop, dura només 4 segons…Cal introduir motius (visuals) que captin l’atenció, per evitar l’hola i adéu.

En una entrada anterior, vaig publicar la meva llista de super llocs webs on trobar milers d’imatges lliures de drets, que normalment utilitzo per afegir imatges a les meves entrades.

Entrada40-Llista-Imatges-lliures-3

Quan tens l’imatge, el pas següent és optimitzar-la, aprimar-la, donar-li estil, etc. Tot plegat una inversió en temps considerable.

Afortunadament, hi ha persones que han vist en aquesta necessitat, una oportunitat per crear eines editores, extremadament útils, per ajudar a adaptar i destacar les imatges que s’han de publicar a Internet i sobretot a les xarxes socials.

Aquí tens la meva selecció personal d’aplicacions que faig servir més per optimitzar/editar de forma fàcil i ràpida qualsevol imatge lliure.

Dóna l’estil i la presència digital que el teu blog, presentació o lloc web es mereix.

A editar s’ha dit!

17 Apps per optimitzar amb estil les imatges lliures de drets

1.Evernote+Skitch

Skitch és una eina que pertany a Evernote però el pots utilitzar independentment. Serveix per fer captures de pantalla perfectes i per editar-les encara més ràpid. Per mi, és imprescindible, pràctic i molt fàcil d’utilitzar.

Truc: Si el combines amb Evernote, podràs guardar totes les teves captures en un sol lloc

skitch-6

Preu: de franc!

2. Clipular

Clipular és una extensió pel navegador Chrome que et permet capturar/guardar trossets de web, afegir-hi notes, editar-los i compartir-los amb tot el teu univers social.

És semblant a la funció d’Evernote, però està més enfocat a l’edició i la publicació social.

clipular-6

Preu: de franc!

3. PicMonkey

PicMonkey és un editor online de fotos. És un servei gratuït que es finança una part amb la publicitat i l’altra amb subscripcions de pagament. La versió de franc permet editar imatges, retocar-les, afegir-hi efectes, texts i crear ‘colleges’.

picmonkey

És possible pujar-hi les teves fotos siguin on siguin.

picmonkey2-6

Truc: Mira’t el seus tutorials de franc sobre com utilitzar l’eina per treure-li el màxim profit.

4.  Easel.ly

Easel.ly crea fantàstiques infografies a partir de plantilles predeterminades que pots editar amb tota classe d’icones, gràfiques, lletres i efectes. Escull una plantilla d’una infografia, modifica-la i publica-la.

Funciona inclús sense registre. Això sí que és arribar i moldre! És rapidíssim d’aprendre a utilitzar i molt efectiu.

easelly-6

 

Preu: De franc versió bàsica. (subscripcions de pagament)

5. Haiku Deck

El món de les presentacions també té les seves eines online que competeixen amb els programaris de tota la vida com ara Powerpoint o Keynote.

Si necessites inspirar-te amb una nova plantilla, prova Haiku Deck per fer presentacions originals i ben dissenyades, lluny de les avorrides plantilles corporatives.

Només necessitaràs un navegador o l’iPad, i saber que vols explicar…la resta ho posa Haiku deck.

haikuDeck

Truc: Si necessites inspiració sobre com dissenyar la teva pròxima presentació, visita el seu blog ple d’idees fresques!

Preu: de franc!

6. Presentacions de Google

Presentacions de Google

Amb el seu concepte trencador de fusionar emmagatzematge i edició en línia, Google Drive juntament amb Google Docs (llegeix el meu tutorial de l’any passat) permeten crear presentacions col·laboratives amb plantilles pre-dissenyades. Ideal per a equips distribuïts geogràficament.

Google docs presentacions

Truc: Si necessites imatges per la teva presentació, pots cercar-les dins de google, el fons de la revista LIFE i les imatges d’arxiu públiques sense sortir de la presentació.

googledocs-6

Preu: de franc la versió bàsica d’emmagatzematge de 15GB.

7. Canva

Canva.com és un dels millors editors en línia per crear o retocar imatges per al teu blog o per publicar a les xarxes socials. La seva gran utilitat és deguda a la facilitat d’ús, a l’existència de plantilles/icones que pots personalitzar i a la seva monstruosa biblioteca d’imatges a 1$.

42-canvaipad 2

Si ets una mica negat com jo en el disseny gràfic, canva t’ho posa ben fàcil i de franc! Aquí tens el meu manual bàsic publicat fa uns mesos.

portada manual canva

Preu: Gratuït, si utilitzes les imatges lliures.

8. PiktoChart

Piktochart és una aplicació ‘veterana’ per crear infografies de forma senzilla i fàcil, a partir de plantilles predefinides. Tens més de 400 plantilles per escollir. Especialment útil si no ets dissenyador.

Piktochart app

 

A més, es pot incloure gràfics interactius amb les teves dades. També et genera el codi HTML que permet inserir la teva infografia en la teva pàgina web.

Preu: de franc i de pagament.

9. Sizzlepig

Sizzlepig és una aplicació-eina creada per estalviar temps de procés als dissenyadors que necessiten editar i re-escalar moltes imatges, amb diferents acabats i dimensions, sense aplicar scripts i tot centralitzat en un sol lloc.

Ep! Aquesta eina està pensada per als professionals del disseny o de la fotografia. No per al públic en general.

Sizzlepig

En aquesta infografia pots veure els beneficis temporals de treballar o no amb Sizzlepig.

Preu: prova’l de franc amb el pla ‘Pay as you go’ limitat a 100 imatges.

10. Quozio

Les imatges amb fons idíl·lics, composades amb dites, frases cèlebres i proverbis viuen una etapa d’or gràcies a la cultura visual que Internet fomenta.

Ara la seva creació no pot ser més fàcil amb aplicacions com Quozio.com. Troba les teves paraules genials, recrea-les en un marc adient i bonic i a rodar pel món virtual…!

quozio-6

 

Preu: de franc!

11. Recitethis.com

Recite fa el mateix Quozio, però amb plantilles més ben dissenyades.

Transformar les paraules en imatges té avantatges molt poderosos sobre l’atenció, i a més, ens encanta!

17apps-imatges-lliures

Preu: de franc!

12. Plugin WP Smush.it

Smush.it és un servei gratuït creat per yahoo per comprimir i optimitzar les imatges pujades a la web. El plugin WP Smush.it connecta amb aquest servei i optimitza automàticament qualsevol imatge que afegeixes al teu wordpress.

Compte! Si la teva imatge pesa més d’un 1 MB, el plugin no actua. En el vídeo et promocionen la versió pro (de pagament) per si t’interessa. Si no treballes amb moltes imatges, la versió bàsica (de franc) va de conya!

http://youtu.be/_74QFoRb230

Avis: de vegades el servei (versió bàsica) cau per sobrecàrrega, però al cap d’una estona torna a funcionar. 

Preu: de franc la versió bàsica.

13. Plugin EWWW Image optimizer

Un altra opció quasi tan bona com l’anterior és el plugin EWWW Image optimizer que s’encarrega de reduir el pes de les imatges, utilitzant compressions sense pèrdua. També actua automàticament i és gratuït.

17apps-imatges-lliures-15
+700.000 descàrregues.

És compatible amb altres plugins molts utilitzats per crear galeries de fotos com ara NextGEN, GRAN FIAGallery, etc. També permet edicions en bloc i moltes altres funciones sobre les imatges que han fet que la comunitat WordPress el valori molt positivament (4,7/5).

Preu: de franc!

14. TinyPNG

Si vols reduir manualment els arxius PNG amb una compressió sense pèrdua, prova l’eina web tinypng.

17apps-imatges-lliures-tinypng

Només arrastra els fitxers i deix que l’algorisme faci la seva feina. Tot i ser manual és molt ràpid. El Panda es posarà molt content…!

Preu: de franc!

15. Social Media Image Maker

Estar al dia de les mesures exactes que cada imatge ha de complir per quedar bé en les xarxes socials, és cada cop més complicat i un passa-temps espectacular.

Per això sorgeixen aplicacions com Social Media Image Maker per a fer fàcil les tasques mecàniques i farragoses.

socialmediaimage-maker

Escull la xarxa social en el menú lateral, el tipus d’imatge que vols optimitzar i arrastra el fitxer. Mentre l’edites, pots afegir filtres, efectes, i retallar la imatge.

Una eina fantàstica que evita que perdis temps cercant quines mesures has d’aplicar en els teus perfils socials.

Preu: de franc!

 16. Over

Afegir text a les fotos amb tipus de lletres moderns, il·lustracions i detalls cal·ligràfics és bàsicament el que fa Over.

over-6

Tot i que s’enfoca al mercat social d’Instagram, la seva facilitat d’ús per crear imatges amb text la pots aprofitar per pujar imatges ben dissenyades al teu blog.

Si et falta inspiració per combinar tipus de lletres, mira’t els exemples d’Over.

Preu: 1,99€.  L’alternativa gratuïta del mateix desenvolupador s’anomena Quick.

17. Pixlr (Express)

Pixlr és un editor online super qualitatiu que acaba de fer el salt com aplicació tant per Windows com per Mac.

pixlr-2

Segurament ja ho saps, però darrera de pixlr hi ha la potent Autodesk que es pot permetre el luxe de crear eines de franc tan bones com aquesta. Dins de pixlr hi trobem tres programes diferents.

17apps-19

A mi particularment, m’agraden molt els efectes de Pixlr Express, tot i que també he utilitzat bastant el Pixlr editor.

Aquesta aplicació és gratuïta però a final d’any van introduir la versió PRO que suposa pagar 15$/any a canvi de millors prestacions. Jo amb la versió de franc, ni me l’acabo!

Eines i idees

Com pots veure Internet està ple de recursos i eines que ens faciliten la feina, sobretot amb les imatges. Segurament m’he deixat un munt de bones i m’agradaria conèixer quines fas servir tu.

Si us plau, diguem quines utilitzes en un comentari.

Torna’t més eficient i comença a utilitzar alguna d’aquestes apps i veuràs que fàcil n’es de crear avui dia.

Amb tanta bona eina, ara el més difícl és tenir idees quan toca… però aquest és un altre tema.

Apa fins la pròxima entrada.

Moltes gràcies per llegir-me.

2 comentaris a “17 Apps Gratuïtes Per Optimitzar Amb Estil Les Imatges Lliures Del Teu Blog”

    • Jo abans també utilitzava Pixlr Express, però ara no podria passar sense Canva. És la meva eina ideal. Moltes gràcies per comentar Magda! 🙂

Deixa un comentari